Abcoude: door de polder langs de Holendrecht, Waver en Winkel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Abcoude: door de polder langs de Holendrecht, Waver en Winkel
provincie:Utrecht
afstand:12.8 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Utrecht en het Gooi
coördinaten start:52.27869, 4.97696
startpunt:Treinstation Abcoude, Geinplein 1, 1391 JN Abcoude
downloads: 46 ( gpx: 46 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling uit de wandelgids uit 2001 start bij het station van Abcoude. Het treinstation is echter in 2007 een paar-honderd meter noordwaards verplaatst. Om die reden start ik de wandeling vanaf het 'nieuwe' station en loopt de route door het centrum van Abcoude iets anders dan de originele route. Vanaf de brug over de Angstel loopt de route geheel conform de routebeschrijving.

Vanaf het station volgt een ietwat saai stuk langs de brede Broekzijdselaan maar na het passeren van de Angstel wordt de route een stuk fraaier. Na het Abcouder Meer volgt de route respetievelijk eerst het riviertje de Holendrecht, dan het riviertje de Waver en tot slot het riviertje de Winkel. De omgeving is fraai maar de smalle wegen deel je voor een overgroot deel van de route met auto's en fietsers. Zeker op de Voetangelweg en het laatste stuk van de Winkeldijk moet je regelmatig aan de kant voor het passerende verkeer. Het onverharde fietspad langs de Waver is dan ook even een verademing.

De uitzichten vanaf de wandelpaden over het weidelandschap zijn fraai maar eigenlijk zijn deze paden tegenwoordig te druk om nog prettig op te kunnen wandelen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Abcoude_-_door_de_polder_langs_de_Holendrecht_-_Waver_en_Winkel_-_12.8_km.gpx”
aantal downloads: 46  –  bestandsgrootte: 49,42 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 7e13c95d855c9c0da6a9c11945943be8
SHA1: d32f1750f6031920751218b95b4427b8e0cc1636
SHA256:69b8fdde64876877d073551c32dafe52835c6abbb42de692c1c30586a9a1a4ac
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Abcoude_-_door_de_polder_langs_de_Holendrecht_-_Waver_en_Winkel_-_12.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *