Airbornepad etappe 3a: Waalre – Son en Breugel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Airbornepad etappe 3a: Waalre – Son en Breugel
provincie:Noord-Brabant
afstand:20.7 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:3.1e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.40505, 5.46187
startpunt:Bushalte Dirck van Hornelaan, Waalre (Aalst)
downloads: 23 ( gpx: 23 | kml: 0 )
De 3e etappe van het Airbornepad bestaande uit deze hoofdroute welke via de oostzijde van Eindhoven loopt en een alternatieve route welke grotendeels via de westzijde van Eindhoven loopt. Had ik de vorige etappe al wat last van hoogwater, voor deze etappe waren maar liefst 7 omleidingen nodig. Grote delen van de route zijn door de hooge waterstand in de Dommel volledig onder water gelopen en het pad over de TU/e campus is door een bouwhek versperd. Dit laatste staat netjes in de wijzigingen van het Airbornepad opgenomen maar het blijft jammer dat Universiteit Eindhoven en aannemer Heijmans het nodig vinden om deze doorgaande wandelroute tijdelijk met bouwhekken te versperren.

Al na een paar honderd meter krijg ik last van ondergelopen paden. Het pad langs volkstuinvereniging Groen Gennep is nauwelijks beloopbaar en iets verderop staat het pad zo ver onder water dat omlopen de enigste mogelijkheid is. Als na twee kilometer het pad langs de Tongelreep bereikt wordt staat deze ook hier volledig en kniediep onder water. Omlopen is de enigste optie. De overige paden tot aan de centrumring zijn modderig en hier en daar is een klein stukje omlopen nodig. In het centrum aangekomen zijn de paden weer goed beloopbaar echter de markeringen zijn hier en daar niet langer terug te vinden.

Ook na het kruisen van de spoorbaan ontbreken de meeste markeringen. Iets verderop loop ik vast op het hierboven al beschreven bouwhek. Teruglopen en een alternatief zoeken is de enigste optie. Als verderop de Dommel wordt bereikt is het eerste stuk modderig maar lukt het nog redelijk om het pad te volgen. Echter na het kruisen van de Sterrenlaan is er wederom geen doorkomen meer aan. Ook hier zijn grote delen van de paden veranderd in kniediepe sloten. Er zit niets anders op dan ook hier weer alternatieven te zoeken. Regelmatig probeer ik via een zijpad weer de eigenlijke route op te pikken maar telkens loop ik tegen volledig ondergelopen wandelpaden aan. Een uur later dan gepland en na ruim drieentwintig kilometer (door het vele vastlopen is de route flink langer geworden) bereik ik het eindpunt in Son en Breugel.

Vermoedelijk zijn de paden langs de Tongelreep en de Dommel prachtige wandelpaden maar ik heb er door de hoge waterstand van beide riviertjes helaas vrijwel niets van mogen aanschouwen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Zoals ik de voorgaande twee etappen al merkte is reizen met het openbaar vervoer ten zuiden van Eindhoven vaak niet mogelijk. Ook de bushalte Dirck van Hornelaan vlakbij het startpunt is in het weekend en op feestdagen niet bereikbaar. Als alternatief verwijst de reisplanner naar bushalte Ansbalduslaan te Waalre, ongeveer anderhalve kilometer van het startpunt gelegen. Zelf kies ik er voor om vanaf het eindpunt eerst de bus naar het treinstation te nemen en daar over te stappen op de bus naar bushalte Burgemeester Mollaan. Vandaar is het ook ongeveer anderhalve kilometer lopen naar het startpunt. Daar de reis vanaf mijn woonplaats er anderhalf uur langer over doet dan de auto reis ik naar Eindhoven met laatstgenoemde en parkeer ik deze net als de voorgaande etappe achteraan in de Resedalaan.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_3a_-_Waalre_-_Son_en_Breugel_-_20.7_km.gpx”
aantal downloads: 23  –  bestandsgrootte: 111,86 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c60468a3e549ad4609abd223c69befd6
SHA1: 1dcc869afabb4b48e38ccf9d6fc16d902714d882
SHA256:4b573bade3d7e602147f780111d3e743da06efa95cdbd6814028d50ecfb100b9
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_3a_-_Waalre_-_Son_en_Breugel_-_20.7_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: Eindhoven – Best
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *