Arcen: Wandeling Fossa-Eugeniana

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Arcen: Wandeling Fossa-Eugeniana
provincie:Limburg
afstand:13.5 km
gelopen:December 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.47993, 6.21371
startpunt:Dorperheideweg 12, 5944 NK Arcen
downloads: 478 ( gpx: 474 | kml: 4 )
De Fossa Eugeniana was bedoeld als kanaalverbinding voor de Zuidelijke Nederlanden van de Rijn in Duitsland via de Maas naar de Schelde. Alleen het gedeelte tussen Rheinberg aan de Rijn en Venlo aan de Maas kreeg een begin van uitvoering. De werken hadden plaats in de periode 1626-circa 1630 in opdracht van het Spaans bestuur in Brussel. Voornaamste doel was de winstgevende Rijnhandel van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden af te leiden naar de Zuidelijke (Spaanse) Nederlanden. Langs het kanaal werden in totaal 24 schansen gebouwd om het te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Republiek. Twee van die verdedigingswerken werden uitgevoerd als groter dubbelfort (fort royal), waaronder het Fort Lingsfort. De Fossa Eugeniana werd nooit voltooid.

Deze wandeling door de flanken van Nationaal Park de Maasduinen loopt langs de Zwarte Berg (stuifduin), door het Straelens Broek en door de Leeremarksche Heide (bosgebied). Door de afwisselende landschappen is het een zeer gevarieerde route. Net voor Arcen loopt de route rondom doolhof De Dolgaard. Het zijn de restanten van een wallendoolhof uit eind 17e eeuw. Na het passeren van Arcen (ijskelder, tuinen, watermolen en dorpsrand) loopt de route door voornamelijk bosrijk gebied terug naar het vakantiepark. Het grootste deel van de route loopt over onverharde paden.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Wij hebben deze route gelopen vanuit het vakantiepark Resort Arcen. Vanuit de parkingang is het een kleine 800 meter om op de route te komen. Het oorspronkelijke startpunt van deze route lag in Arcen. De route wordt hierdoor ongeveer 1.5 km korter. Het startadres wordt dan Parkeerplaats Schanstoren, Schans 23, 5944 AE Arcen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Arcen_-_Wandeling_Fossa_Eugeniana_-_13.5_km.gpx”
aantal downloads: 474  –  bestandsgrootte: 41,44 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 3cb4aef1ddf5ce0976f594451f0f4912
SHA1: 4455c7898864c2adb76c7eb49a85ca8552fad563
SHA256:fce4b5672c2039935fd6fd0975c1cc5a6e35a3067bbcedf0dab664b66c45e89a
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Arcen_-_Wandeling_Fossa_Eugeniana_-_13.5_km.kml”
aantal downloads: 4
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *