Beekbergen: Landgoed Bruggelen en Het Herenhul + Archeologische wandeling met Jaap Moerman

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Beekbergen: Landgoed Bruggelen en Het Herenhul + Archeologische wandeling met Jaap Moerman
provincie:Gelderland
afstand:11.0 km
gelopen:December 2022
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.ivn.nl
coördinaten start:52.16752, 5.94443
startpunt:nabij Engelanderholt 15, 7361 CZ Beekbergen
downloads: 470 ( gpx: 469 | kml: 1 )
De route Landgoed Bruggelen en Het Herenhul met een afstand van 5.2 kilometer en de Archeologische wandeling met Jaap Moerman met een afstand van 6.3 kilometer overlappen elkaar een kleine 200 meter. Een mooie gelegenheid om beide routes met elkaar te combineren waardoor de totale afstand op 11 kilometer uitkomt.

Deze wandeling loopt over voornamelijk wat bredere maar onverharde paden afwisselend door bossen en heidevelden. Beide routes zijn releatief rustig. In de nabije omgeving de parkeerplaats Het Leesten is het echter wat drukker. De route van Landgoed Bruggelen en Het Herenhul loopt langs Het Herenhul, een plek waar in de middeleeuwen rechtszittingen plaats vonden. Hier loop je echter wel een stukje vlak langs de A1. De Archeologische wandeling loopt voor een deel langs de Koppelsprengen. Een fraai pad langs de spreng waarbij de route deels over vlonders loopt.

Op de website van IVN Natuureducatie is een routebeschrijving inclusief het historisch kader voor de Archeologische wandeling (door Jaap Moerman in 1949 gehouden) als download beschikbaar.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

De route bevat een track voor zowel Landgoed Bruggelen als Het Herenhul + Archeologische wandeling met Jaap Moerman. Ook van de combinatieroute is een aparte track aanwezig.

Startadres combinatieroute nabij Engelanderholt 15, 7361 CZ Beekbergen
Startadres route Landgoed Bruggelen en Het Herenhul nabij Engelanderholt 15, 7361 CZ Beekbergen
Startadres route Archeologische wandeling met Jaap Moerman Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelendownload de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Beekbergen_-_Landgoed_Bruggelen_en_Het_Herenhul_+_Archeologische_wandeling_met_Jaap_Moerman_-_11_km.gpx”
aantal downloads: 469  –  bestandsgrootte: 51,77 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e45da40bccbdbff23d9c711ab94e4ff5
SHA1: 40d3b76f7ba2fa23b1b49aeaee27d5621864b4e4
SHA256:8bdf6d85826c177781b15ae9d0cfb602088b206540de79de23bc60664d6675f4
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Beekbergen_-_Landgoed_Bruggelen_en_Het_Herenhul_+_Archeologische_wandeling_met_Jaap_Moerman_-_11_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *