Beekbergen: Spelderholt, Leesterholt en Ugchelsche beek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Beekbergen: Spelderholt, Leesterholt en Ugchelsche beek
provincie:Gelderland
afstand:13.9 km
gelopen:Januari 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.15938, 5.95936
startpunt:parkeerplaats overzijde Arnhemseweg 537, 7361 CJ Beekbergen
downloads: 423 ( gpx: 422 | kml: 1 )
Deze wandeling uit de wandelgids Noord Veluwe heb ik voor het eerst rond 2003 gelopen. Ruim twintig jaar later is de originele route nog bijna geheel beloopbaar. Eén pad (punt 4 op de kaart in de wandelgids) is afgeslotenen inmiddels al bijna volledig overwoekerd. Rondom Bospaviljoen 't Leesten merkte ik wat kleine aanpassingen in de padenstructuur en zelf besluit ik om het hondenlosloopgebied te vermijden. Op deze volgt mijn route dus een alternatief wandelpad ten opzichte van de route uit de wandelgids.

Na het verlaten van Beekbergen volgt gelijk een mooi uitzicht over het akkercomplex van het buurtschap Engeland. De in de wandelgids genoemde houten wegwijzer is inmiddels vervangen door een korte paal met kunststof bordjes en routemarkeringen. De eerste kilometers volgt de route hetzelfde traject als het Marskramerpad door het Spelderholt. Hier loopt de route onder meer via een smal pad over de kruin van een reusachtig bebost stuifduin. Jammer genoeg hebben mountainbikers dit pad inmiddels ook ontdekt en verschillende keren lopen en fietsen we elkaar behoorlijk in de weg. Na het stuifduin gaat de route verder door 't Leesten, een smeltwaterdal met mooie glooiingen welke worden doorsneden door diepe dalen. Rondom en op het heideveld is het druk met gezinnen met loslopende kinderen en loslopende honden. Een reden voor mij om het nog drukkere losloopgebied te vermijden.

Na 't Leesten volgt nog een fraai stuk langs het sprengenstelsel van de Ugchelsche beek. Het stukje tot aan de watermolen loop je zowel heen als terug. Hier is na al die jaren blijkbaar nog geen alternatief voor gevonden. Een kleine anderhalve kilometer voor het einde wordt het bos verlaten en volgt de route rustige wegen terug naar het startpunt in Beekbergen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Beekbergen_-_Spelderholt_-_Leesterholt_en_Ugchelsche_beek_-_13.9_ km.gpx”
aantal downloads: 422  –  bestandsgrootte: 40,04 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 25967d636715fd7aafb9e39f5a837380
SHA1: 944247bc99090dd42469f983b2ba90ce9cfa0fd5
SHA256:7c1b1b147d59bcf50958b23ba9478b6a2e4cc35f411d880a5fe20dbef37cda9a
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Beekbergen_-_Spelderholt_-_Leesterholt_en_Ugchelsche_beek_-_13.9_ km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *