Berghem – rondwandeling Herperduin

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Berghem – rondwandeling Herperduin
provincie:Noord-Brabant
afstand:11.9 km
gelopen:Juni 2023
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.75977, 5.58629
startpunt:parkeerplaats Hoessenboslaan nabij Hoessenboslaan 56, 5351 PD Berghem
downloads: 336 ( gpx: 336 | kml: 0 )
Herpenduin is voor mij geen onbekend gebied. Eerder heb ik al eens een wandeling door en rond dit gebied gemaakt en ook de afgelopen jaar gelopen etappe van het langste natuurpad van Nederland loopt door dit gebied. In grote delen van het gebied is het erg rustig met wandelaars. De westkant is hier echter een uitzondering op. Hier zijn dan ook de meeste voorzieningen aanwezig waaronder een speeltuin, een trimbaan en een uitkijktoren. Ook rondom het klompven is zijn altijd wel recreanten te vinden. Echter loop je 10 minuten verder voorbij deze voorzieningen dan is het weer heerlijk rustig in het gebied. Wel kruist de route een paar keer een fietspad en dan is het even wat drukker met fietsers.

Wel opvallend zijn de vele afrasteringen in het gebied. Regelmatig loopt er een afrastering van schrikdraad vlak langs het pad waardoor je voor je gevoel niet dwars door een natuurgebied loopt. En zoals in veel van dit soort gebieden staan bankjes vooral bij de voorzieningen en langs het fietspad. Op een mooie dag vis je daardoor als wandelaar steeds achter het net. Zie je in de verte een vrij bankje? Grote kans dat, zodra je in de buurt komt, een fietser je net voor is. Het bos wordt op den duur wat eentonig maar gelukkig zit er heel wat variatie in deze route. Zo loop je langs vennen als het Ganzenven en het Klompven en gaat de route dwars door een zandverstuiving. Op het tweede deel van de route komen daar nog een natuurlijke grasvlakte en een heideveld bij.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Berghem_-_rondwandeling_Herperduin_-_11.9_km.gpx”
aantal downloads: 336  –  bestandsgrootte: 28,91 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 229fa958c66f8397de4bf2c40243bb63
SHA1: 350af094a4c09971a628a2097ac3f4cd5a856d26
SHA256:e90e77922c3f3839b59a1b9b464267b91a41f0f32f5c4890b58dbe4b91cb25da
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Berghem_-_rondwandeling_Herperduin_-_11.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *