Bockswiese: Auerhahn Teichkaskade, Bocksberg und Grumbacher Teich

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Bockswiese: Auerhahn Teichkaskade, Bocksberg und Grumbacher Teich
deelstaat:Niedersachsen
afstand:14.1 km
gelopen:Augustus 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.84829, 10.33126
startpunt:Parkplatz Wiesenstrasse, 38644, Bockswiese, Goslar, Duitsland
downloads: 662 ( gpx: 662 | kml: 0 )
Deze leuke wandeling is aan het begin, rondom de Auerhahn-Teichkaskade erg druk met wandelaars en kinderen, vermoedelijk afkomstig van de nabijgelegen camping. Ook bovenaan op de Bocksberg aangekomen is het erg druk. Logisch want de locatie is bereikbaar via de kabelbaan en de locatie staat bekend als de Erlebnis Bocksberg. En vanaf dit hoogste punt van de berg kun je er met skelter, mountain-bike of bob de berg afracen. Daarnaast is er een zipline klimfestein, een uitkijktoren, een springkussen, een hindernissenbaan en zijn er diverse eet en drinkgelegenheden en nog veel meer vermaak.

Ook de berg af over de Liebesbankweg is druk. Pas na het verlaten van het plaatsje Hahnenklee wordt het rustiger. Het 2e deel van de route richting de onderste Grumbacher Teich (vijver) is gelukkig veel rustiger. Bij het uitkijk- en rustpunten onderaan de Grumbacher Teich zijn er echter weer volop wandelaars. Het uitkijkpunt op de Grumbacher Wasserfall valt wat tegen. Door de droogte staat het peil van de vijver lager dan de overstort. Er is momenteel geen helaas waterval te zien.

Hierna volgt nog een fraai stuk langs het stroompje de Grumbach terug richting het startpunt in Bockswiese.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Auerhahn_Teichkaskade,_Bocksberg_und_Grumbacher_Teich_-_14.1_km.gpx”
aantal downloads: 662  –  bestandsgrootte: 57,85 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 151585630a212815ea00df15551cd593
SHA1: e1e59b0cfce1fc65c40732ec2472f5e05b351e38
SHA256:36d56396e969922223b0c3cd716b80622b6eb0cfee77f0f917d4932fbc31415b
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Auerhahn_Teichkaskade,_Bocksberg_und_Grumbacher_Teich_-_14.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *