Bockswiese: Kuttelbacher Berg und Grumbacher Teich

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Bockswiese: Kuttelbacher Berg und Grumbacher Teich
deelstaat:Niedersachsen
afstand:5.3 km
gelopen:Augustus 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.85315, 10.32636
startpunt:Wanderparkplatz Bockswiese-Hahnenklee, L516, 38644 Goslar, Duitsland
downloads: 566 ( gpx: 566 | kml: 0 )
Deze korte rondwandeling loopt vanaf vanaf de Kuttelbacher Teich (vijver) naar het Grumbacher Teich. Oorspronkelijk wilde ik hierbij over de Kuttelbacher Berg lopen maar de frostwege over de berg is halverwege met een lint en een bordje doorgang verboden afgesloten. Als alternatief loop ik daarom rondom de Kuttebacher Berg. Vanaf de parkeerplaats bij de Kuttelbacher Teich steken we eerst de dam over om daarna via een frostwege de afdaling naar de onderste vijver in te zetten. De eerste helft van deze route loopt geheel bergaf. Bij het Grumbacher Teich aangekomen zijn er diverse bankjes en een picnic/schuilhut. Hier is het enigzins druk met andere dagjesmensen. Vanwege het droge weer staat het waterpeil beneden de overstort van de vijver waardoor de waterval droog staat. Via een trap kom je op het iets hoger gelegen pad richting het uitkijkpunt. Vanaf het uitkijkpunt iets verderop zie ik helaas enkel de drooggevallen waterval.

Het tweede deel van de route loopt grotendeels relatief vlak over een fraai smal pad en volgt hierbij het riviertje de Grumbach. Na het oversteken van de Grumbach volgt nog een korte klim terug naar het startpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Bockswiese_-_Kuttelbacher_Berg_und_Grumbacher_Teich_-_5.3_km.gpx”
aantal downloads: 566  –  bestandsgrootte: 22,40 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 83114e286368dcd87c6da45a2c6b133b
SHA1: 4e0618916228c868f1e8dc5a621d5ebf45b97cf6
SHA256:3dc187396181874a06b7b9a73b0fdeab462db8fc462aa782299e944a8fe19ab3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Bockswiese_-_Kuttelbacher_Berg_und_Grumbacher_Teich_-_5.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *