Cannondale accutest 2015

Ik wil graag weten hoe goed de accu’s van mijn Cannondale nu werkelijk zijn. De nog af te leggen afstand volgens het display is verre van betrouwbaar en hoeveel kilometer kan ik nu op mijn Cannondale rijden voordat de accu’s geheel leeg zijn. Jaarlijks zal ik daarom de accu’s van mijn fiets leeg rijden en deze informatie met jullie delen. Vandaag, 13 augustus 2015, is het tijd voor al weer de tweede accutest. Het totale bereik in 2014 was 51,8 kilometer. Afgelopen winter had ik het idee dat het bereik van de accu’s behoorlijk afgenomen was, deze tweede test zal uitwijzen of deze gedachte klopt.

Omdat temperatuur en windkracht van invloed zijn op de prestaties van de accu probeer ik jaarlijks de omstandigheden redelijk uniform te houden.

Resultaten:

afstand    bereik
0    50
19    22
39.6    13
49.3    0
50.3    geen trapondersteuning meer

Deze uitkomst had ik niet verwacht, In een jaar tijd is het bereik maar 1.5 kilometer minder geworden. Deze kleine afname kan, naast slijtage van de accu net zo goed door andere weersomstandigheden (er staat vandaag iets meer wind dan afgelopen jaar) of iets meer klimmen en dalen veroorzaakt zijn.

[map style=”width: 725px; height:500px; margin:0px 0px 00px 0px; border: 0px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”/wp-content/uploads/cannondale/Cannondale_Accutest_2015-08-13.gpx”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *