De Lutte: De Hooge Lutte en de Hakenberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: De Lutte: De Hooge Lutte en de Hakenberg
provincie:Overijssel
afstand:11.9 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Twente
startpunt:Parkeerplaats nabij Sint Plechelmuskerk, Plechelmusstraat 7, 7587 NH De Lutte
downloads: 60 ( gpx: 59 | kml: 1 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route uit de wandelgids uit 2002 is nog geheel volgens de beschrijving te lopen. Wel zijn de in de beschrijving genoemde wegmarkeringen als routepaaltjes of paaltjes met nummers veelal verdwenen. Alle paden zijn echter nog steeds aanwezig. Omdat er een herinrichting van het gebied rondom de kerk plaatsvind zijn het aantal parkeerplaatsen momenteel beperkt. Ook staat er een tijdelijk bord bij de parkeerplaats met een maximale parkeertijd van 1.5 uur. Daarom parkeren wij de auto in de vlakbij gelegen Boerrichterstraat.

Vanaf de kerk wordt al snel de N735 overgestoken en kun je eigenlijk direct genieten van het Twentse landschap. Het landschap is licht glooiend en de route loopt afwisselend door bossen, langs bosranden en door open velden. Door de bossen lopen tal van beekjes om het water af te voeren naar lager gelegen gebieden. Na ongeveer vier kilometer gaat de route rechtsaf over een beukenlaan om na 350 meter uit te komen bij boerderij De Ticheler. De wandelgids geeft geen enkele uitleg waarom deze boerderij in de route is opgenomen en ook kan ik hier op internet geen aanvullende informatie over vinden. Bij de boerderij aangekomen geeft de wandelgids aan om hetzelfde pad weer 350 meter terug te lopen en aldaar de route weer op te pakken. De verderop op de route gelegen Hakenberg krijgt wel uitleg in de wandelgids, een borg uit de tijd van de Hunnen. Vanaf hoer loopt de route over iets smallere paden door bosrijk gebied weer terug naar het startpunt in De Lutte.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “De_Lutte_-_De_Hooge_Lutte_en_de_Hakenberg_-_11.9_km.gpx”
aantal downloads: 59  –  bestandsgrootte: 36,48 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 30729c2cf11fd1162009e347b7edc37f
SHA1: 665a89c7c3885f8a87724f87b2c14160795420f5
SHA256:bc03d0f54f9cdb0bc175714566352e596280e8c1affe964f907855ab971f6bc7
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “De_Lutte_-_De_Hooge_Lutte_en_de_Hakenberg_-_11.9_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *