De Steeg: Havikerwaard en Veluwezoom

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: De Steeg: Havikerwaard en Veluwezoom
provincie:Gelderland
afstand:13.2 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:52.01930, 6.06724
startpunt:Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg
downloads: 644 ( gpx: 638 | kml: 6 )
Deze route had ik in 2015 gedownload maar omdat de A348 dwars door het gebied loopt al die tijd laten liggen. Nu is het er dan toch van gekomen. Vanaf de parkeerplaats op Landgoed Middachten volgt even een minder mooi stuk om de A348 te passeren. Daarna verlaat de route al snel de verharde weg en loop je door de weilanden van de uiterwaard. Vanaf hier volgt de route een stukje door het bos. Het pad is hier erg nat. Dan een stuk door de weilanden. De overstapjes en loopplanken zijn hier nodig aan vervanging toe. Eén loopplank is zo scheef gezakt dat het oversteken een hele evenwichtsoefening wordt. Een andere loopplank is met zoveel vegetatie overwoekerd dat ik deze niet gelijk kon vinden. De snelweg is in de Havikerwaard overal hoorbaar maar echt storend is het niet. Via een rustige asfaltweg gaat de route verder naar de bossen van Landgoed Middachten.

Ongeveer halverwege de route loop ik tegen een permanent afgesloten spoorwegovergang aan. Een fietser weet gelukkig te vertellen dat een halve kilometer terug richting De Steeg nog een overgang is. Omdat ik niet over het fietspad langs de doorgaande weg wil lopen, loop ik iets terug en neem ik een pad over het landgoed. Een kilometer verderop kan ik de route weer oppakken.

Nu volgt een fraai stuk klimmen en dalen door de bossen van de Veluwezoom. Hier moet je de paden af en toe wel delen met de vele mountainbikers.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

De gpx en kml downloads van deze route bevatten de door mij gelopen route inclusief de omleiding bij het spoor.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “De_Steeg_-_Havikerwaard_en_Veluwezoom_-_13.2_km.gpx”
aantal downloads: 638  –  bestandsgrootte: 17,71 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: ab9c092c8a813b7745e356a3f7c3a988
SHA1: 10a4c13c8976a437ca9829cb58fd8bea9789b069
SHA256:3433cddb04a4227b2880b1cf64736205abdfab2410b7e33ef0fdb121c5fa1a47
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “De_Steeg_-_Havikerwaard_en_Veluwezoom_-_13.2_km.kml”
aantal downloads: 6
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *