Deventer – Stad, Uiterwaarden en Randerbos

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Deventer – Stad, Uiterwaarden en Randerbos
provincie:Overijssel
afstand:15.4 km
gelopen:Oktober 2015
soort wandeling:Groene Wissel
naam wandeling:null
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:52.25731, 6.16072
De drukte tijdens deze groene wissel is opvallend, eerst door het centrum van Deventer, een mooi oud centrum maar het is koopzondag en er wordt vandaag een festival gehouden. Te veel stilstaande en in de weg lopende mensen waardoor je vooral bezig bent met het voorkomen van botsingen. Jammer, van de oude gebouwen krijg je hierdoor maar weinig te zien. Aan de IJssel wordt het iets beter maar ook hier veel wandelaars, hondenuitlaters en fietsers. Voorbij de Hoevelmansweg klopt de beschrijving niet meer en heeft een boer het routepad afgesloten. Via een kleine omweg kan ik gelukkig even later toch de route weer oppakken. In het Randerbos houd de IVN een paddenstoelenontdekkingsreis voor kinderen. Ook hier veel ouders, kinderen en wederom loslopende honden. Via het centrum van Diepenveen loopt de route weer terug naar Deventer. Het aardige van dit laatste stuk is dat je via groenstroken en diverse parken terugloopt waardoor de omliggende bebouwing niet uitdrukkelijk aanwezig is. Met gemengde gevoelens sluit ik deze groene wissel af.... misschien maar eens een tijd geen groene wissels meer lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Loading...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:

“Deventer_-_Stad_Uiterwaarden_en_Randerbos.gpx” aantal downloads: 256  –  bestandsgrootte: 48 KB Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e3e74912750db608b34195de7a9dcae7
SHA1: 2450e424810014af1e976673c32d3b95cba6200d
SHA256: ccc2273d7beb2e6d1413f5c4c97a2b9922f498661a9a60129c0ebab7d7f46b50


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2015) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

2 thoughts on “Deventer – Stad, Uiterwaarden en Randerbos

  1. “misschien maar eens een tijd geen groene wissels meer lopen”… Niet alle Groene Wissels zijn hetzelfde…

    • Klopt, dit is dan ook een persoonlijke mening. Ik loop zelf echter liever door de natuur dan door de stad. De laatste groene wissels welke ik heb gelopen (o.a. Soest en Deventer) lopen langs relatief veel bebouwing en, omdat de stad steeds dichtbij blijft, zijn dit ook drukke routes. LAW routes, klompenpaden en stille tochten passen daarom beter bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *