Dodewaard: Hiensepad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Dodewaard: Hiensepad
provincie:Gelderland
afstand:14.8 km
gelopen:December 2022
soort wandeling:Klompenpad
bron:website: www.klompenpaden.nl
coördinaten start:51.91021, 5.65630
startpunt:Dorpsplein 16, 6669 BN Dodewaard
downloads: 437 ( gpx: 435 | kml: 2 )
Vanaf het dorpsplein in Dodewaard wordt het dorp al snel verlaten om afwisselend onderlangs de dijk en door de velden van de boomkwekerijen richting de Waal te lopen. Tot aan de Waal loopt de route veelal over verharde maar rustige wegen. Sommige wegen, zeker die door de boomkwekerijen, zijn erg modderig. Een groot stuk van de routeverlenger is echter onverhard. Hier loop je deels door weilanden en deels over onverharde paden. Het bosgebied van de routeverlenger is nat en hier en daar liggen er boomstammetjes op het pad om natte stukken droog over te steken. Door het vocht zijn deze echter spekglad. Voorzichtig lopen dus.

Bij de Waal aangekomen gaat de tocht ook hier weer onderlangs de dijk verder. Ditmaal buitendijks, een breede grasbaan ingeklemd tussen de dijk en de weilanden. Na het passeren van de oude kerncentrale loopt de route weer afwisseld over halfverharde, verharde en onverharde paden door de uiterwaarde terug richting Dodewaard. Bij de kerk aangekomen is de route abuis. Volgens het routepijltje zouden we het grasland moeten doorkruisen naar de kerk maar een recent geplaatste afrastering met prikkeldraad verspert ons de weg. Via een kleine omweg (verharding blijven volgen) komen we toch bij de kerk aan. En vanaf daar is het nog een klein stukje terug naar het dorpsplein.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

De hoofdroute is 12.4 kilometer. Wij hebben de route inclusief routeverlenger (ruim 2.3 km) gelopen waardoor de totale afstand op een kleine 14.8 km komt. Ook de routeverkorter is in deze gpx-track meegenomen. Door gebruik te maken van de routeverkorter wordt de totale routeafstand 8.7 km.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Dodewaard_-_Hiensepad_-_14.8_km.gpx”
aantal downloads: 435  –  bestandsgrootte: 39,21 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b262689af29c8c8e38cfb0e0985a193a
SHA1: 7004be6a2c2f143aba4b119677645ab098cb818b
SHA256:d44e8cf1e310d1df37d29f749c4b47a610ecc40c4d409e09960c7c3e2b9a7ff3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Dodewaard_-_Hiensepad_-_14.8_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *