Doetinchem: Landgoed Slangenburg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Doetinchem: Landgoed Slangenburg
provincie:Gelderland
afstand:14.8 km
gelopen:Oktober 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Achterhoek en Liemers
coördinaten start:51.96038, 6.36328
startpunt:parkeerplaats nabij Kasteellaan 6, 7004 JK Doetinchem
downloads: 201 ( gpx: 201 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling over landgoed Slangenburg heb ik 20 jaar geleden al eens gelopen. Ik had deze route echter destijds niet via de GPS opgenomen. Het is leuk om te zien dat deze wandeling nog geheel over de paden van destijds te bewandelen is. Natuurlijk zijn sommige herkenningstekens uit de routebeschrijving niet langer aanwezig en hier en daar is ook de situatie iets veranderd doordat er bijvoorbeeld een fietspad of wandelpad is bijgekomen maar alle paden van destijds zijn nog steeds aanwezig en toegankelijk.

Vanuit de parkeerplaats bij kasteel Slangenburg loopt de route eerst richting het zuiden. Eerst wordt de Varsseveldseweg overgestoken en via een smal kerkenpad worden al snel de brede lanen bereikt die overal rondom het kasteel liggen. Een groot deel van de route loopt over onverharde paden. Via de bossen nabij de Abdij van Sint Willibrords komen we nogmaals bij de Varsseveldseweg aan. Volgens Open Streetmap zouden we hier even het fietspad kunnen volgen om via een smal pad weer op de route aan te haken. Zo zouden we de berm van deze drukke weg kunnen vermijden. Echter het verbindingspad is niet langer aanwezig. Daarom volg ik hier toch maar de route uit 1999 en loop ik dit stukje door de berm langs de Varsseveldseweg.

Na het verlaten van de bossen volgt nu fraai stuk door het kleinschalige landschap. Grazende koeien in weilanden wisselen af met percelen suikerbiet en mais. Bij de Slangenburgse Kerk wordt het bos weer opgezocht en loopt de route weer verder door afwisselend bossen en met laanbomen beplante paden. Net voorbij de kerk kruist de route de zichtas vanaf kasteel Slangenburg en zie je in de verte nog net een vage glimp van het kasteel.

Bij het buurtschap IJzevoorde worden de onverharde paden weer even verlaten en loopt de route over rustige wegen richting de bossen rondom kasteel Slangenburg. De laatste kilometer loopt over de hoofdas die op het kasteel uitkomt.

Op de paden rondom het kasteel is het best druk met wandelaars en fietsers. Iets verder van het kasteel af kom je vooral hondenbezitters met veelal loslopende viervoeters tegen. Eigenlijk is het enkel ten noorden van de Ijzevoordseweg wat rustiger maar ook hier lukt het niet om 500 meter te wandelen zonder anderen tegen te komen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Doetinchem_-_Landgoed_Slangenburg_-_14.8_km.gpx”
aantal downloads: 201  –  bestandsgrootte: 28,22 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9e6224d343902e00a77e08f64ead40f2
SHA1: bf5654b05458788dda06d96c03d3725375cf85df
SHA256:23e5b4450769a2a898cf1a3b3bccd254579dea00667ce723b91f21dddfb46130
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Doetinchem_-_Landgoed_Slangenburg_-_14.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *