Domburg: de Manteling van Walcheren

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Domburg: de Manteling van Walcheren
provincie:Zeeland
afstand:3,3 km km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zeeland en West Brabant
coördinaten start:51.56887, 3.52375
startpunt:Parkeerplaats Westhove, Domburgseweg 59, 4356 NA Oostkapelle
downloads: 9 ( gpx: 9 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Van de routemarkering zijn tijdens deze route nog maar een paar paaltjes terug te vinden maar de paden lopen nog steeds zoals het kaartje uit de wandelgids uit het jaar 2000 deze toont. Van de 2 korte routes in dit gebied is dit de fraaiste. De route is afwisselend en onderweg zijn overal sporen van het oude buitenverblijf te zien in de vorm van lanen, vijvers en de voor dit gebied kenmerkende stinzenbeplaning.

Vanaf de parkeerplaats loopt de route eerst langs Kasteel Westhove om vervolgens langs de vijvers richting de duinen te gaan. Erg fraai om te zien zijn altijd de kronkelige (en oude) eiken die net voor en deels op het duin groeien. Door de wind en het de zoute lucht worden deze nooit hoger dan het duin.

Via bomenlanen en kronkelende paden tussendoor Rhododendrons passeren we nog 2 vijvers om tot slot via een brede laan terug te keren richting het kasteel en de parkeerplaats.

Wij hebben deze route gelopen in combinatie met de tweede route uit de wandelgids door dit gebied: Domburg: de Manteling van Walcheren van 3.0 km.


geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...

Voor de parkeerplaats bij Kasteel Westhove dient, net als bijna overal aan de kunst op Walcheren betaald te worden. De titel van deze wandeling uit de wandelgids suggereert dat Kasteel Westhoven in de gemeente Domburg ligt. Officieel ligt Kasteel Westhove echter in de gemeente Oostkapelle.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Domburg_-_de_Manteling_van_Walcheren_-_3.3_km.gpx”
aantal downloads: 9  –  bestandsgrootte: 15,08 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b2f440c45b913eba936d5f8c09f7ff61
SHA1: f07e1c4eb4a35867d13694c96d17597be407da7b
SHA256:5925d247bd3e5842cacc155223790247dce491c37d40d635c5df07f509cf3322
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Domburg_-_de_Manteling_van_Walcheren_-_3.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *