Doorwerth: Dorenweertsepad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Doorwerth: Dorenweertsepad
provincie:Gelderland
afstand:12.1 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Klompenpad
bron:website: www.klompenpaden.nl
coördinaten start:51.96665, 5.78678
startpunt:Parkeerplaats kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2 B, 6865 ND Doorwerth
downloads: 38 ( gpx: 38 | kml: 0 )
Dit fraaie klompenpad start bij kasteel Doorwerth in de uiterwaarden vlak onder het gelijknamige plaatsje. Via het kasteel zelf word al snel de stuwwal opgezocht. Smalle kronkelende paden volgen de rand van deze stuwwal waarbij het regelmatig klimmen en dalen is. De eerste kilometers wordt zo ongeveer 50 meter hoogte overwonnen.

Via de bossen op de stuwwal wordt de route voortgezet richting Haveadorp. Ook nu volgt de route weer de rand van de stuwwal en zitten er nogmaals een aantal klimmetjes en afdalingen in de route. Via Haveadorp loopt de route door in de Valckniersbossen. Aan de rand van de stuwwal aangekomen zijn er wederom fraaie uitzichten op het onderliggende landschap en de stuw bij Driel.

Na nogmaals een stukje door Haveaudorp gelopen te hebben loopt de route weer langs de rand van de stuwwal, eerst langs Hunneschans en iets verder op via het Azalealaanje waar de Azalea's momenteel in bloei staan.

Er volgt nog een laatste afdaling en vanaf het sluizencomplex volgt de route een iets verhoogd pad door de weilanden terug naar het kasteel.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Doorwerth_-_Dorenweertsepad_12.1_km.gpx”
aantal downloads: 38  –  bestandsgrootte: 69,20 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 60916086dcbb81adcbe65234cc75a5a1
SHA1: ba72982c23da5358a408eebf2e9a64ce92adcda9
SHA256:264f84dddd918d4e58ace0989345687ed0868b776a3804d8fe81a90849d237f3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Doorwerth_-_Dorenweertsepad_12.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *