Drie: het Speulderbosch

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Drie: het Speulderbosch
provincie:Gelderland
afstand:5.5 km
gelopen:April 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.26577, 5.68597
startpunt:parkeerplaats Veluwe Auto, nabij Sprielderweg 204, 3852 MH Ermelo
downloads: 437 ( gpx: 437 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze korte wandeling rondom Drie is nog geheel volgens de originele routebeschrijving te lopen. De routepaaltjes zijn verdwenen of markeren inmiddels een aangepaste route maar de paden van destijds zijn nog steeds voor wandelaars toegankelijk. Vanaf de parkeerplaats volgt eerst een wat minder mooi stukje over een smal pad langs de Sprielderweg. Eventueel kan je er voor kiezen om hier het iets noordelijker lopende parallelpad te nemen. Vervolgens doet de route, na het oversteken van de Drieërweg het buurtschap Drie aan. Ik heb de woningen niet geteld maar de horecagelegenheid iets zuidelijker niet meegeteld zullen het er niet veel meer dan 3 zijn geweest. Na het verlaten van het buurtschap wordt het (nog) rustiger met medewandelaars. De rest van de route loopt veelal over smalle en kronkelende paden door het Speulderbos. Ik blijft het Speulderbos, dat met zijn vele kronekelige bomen ook wel het dansende woud wordt genoemt, één van de mooiere bossen van Nederland vinden. Op de laatste kilometer mocht ik helaas ook nu weer het pad met een aantal moutainbikers delen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Drie_-_het_Speulderbosch_-_5.5_km.gpx”
aantal downloads: 437  –  bestandsgrootte: 15,56 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1e0cfeb7b286f9e3f2319801008d813a
SHA1: 899422ef13d9255bcd35d404eadd28c7b2037ef1
SHA256:25a2020fdec768666eb76e45b890962a79975b98a586e86268ec1df27d3c6f86
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Drie_-_het_Speulderbosch_-_5.5_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *