Earnewald: Alde Feanen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Earnewald: Alde Feanen
provincie:Friesland
afstand:8.8 km
gelopen:April 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:53.12884, 5.94549
startpunt:parkeerplaats Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewald
downloads: 6 ( gpx: 6 | kml: 0 )
Nationaal Park De Alde Feanen is een laagveenmoeras gelegen tussen Leeuwarden en Drachten. Het gebied richt zich voornamelijk op de watersport en het aantal wandelpaden door dit gebied is dan ook beperkt. Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum wordt gelijk bij aanvang van deze route de pont naar Eernewoude (Earnewâld) genomen. Via dit dorpje wordt al snen het laagveenmoeras Wikelslân aangedaan. Een mooi stukje natuur maar, omdat het aantal wandelpaden hier beperkt is, kom je regelmatig andere wandelaars tegen. Via twee vogelkijkhutten en een uitkijktoren gaat de tocht verder richting de doorgaande weg. Hier volgt even een vervelend stukje over het fietspad langs deze weg om vervolgens het Pettebosk aan te doen. Er volgt nu nog een fraai stuk door het laagveenmoerasgebied ten zuiden van het bezoekerscentrum om vervolgens via het fietspad terug te wandelen naar de parkaarplaats. Dit laatste stuk over het fietspad loopt langs woonboten en een camping en is wat minder fraai.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Deze route maakt gebruik van de pont 'Hin & Wer'. Controleer voor aanvang van deze wandeling de actuele vaartijden op https://www.earnewald.nl/nl/contact/vaartijden-pont. Voor de oversteek betaalden wij (2022) euro 1,00 per persoon en deze diende contant betaald te worden.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Earnewald_-_Alde Feanen_-_8.8_km.gpx”
aantal downloads: 6  –  bestandsgrootte: 31 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a35c6b3aefe33b68145d627af220017f
SHA1: fa9026eb8dff867c1e5904e1d06b0d5599814424
SHA256:0b1fd243d2f5fa86c74575ebb0131eabf3d77c8795e78fb041d6ecb4aede8e82
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Earnewald_-_Alde Feanen_-_8.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.