Elspeet: de Fonteinberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Elspeet: de Fonteinberg
provincie:Gelderland
afstand:6.1 km
gelopen:April 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.31965, 5.75485
startpunt:Parkeerplaats(je) kruising Stakenbergweg en Schapendrift, 8075 BA Elspeet
downloads: 289 ( gpx: 289 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De originele route is helaas niet geheel meer te bewandelen. Het is mij bij eerdere wandelingen in deze regio ook al opgevallen dat de boseigenaren veel wandelpaden aan het afsluiten zijn. Vooral de leuke, smalle, kronkelige paden worden opgeheven of omgevormd tot mountianbikeroutes. Aan het begin loopt de route over een bospad nog redelijk parallel aan de Stakenbergweg maar bij de eerste afslag naar links zie ik al gelijk een hoop takken op het pad liggen. En verderop liggen diverse omgewaaide bomen over het pad die de boseigenaar zo te zien niet van plan is om op te ruimen. Grote kans dat dit pad over enkele jaren niet langer toegankelijk is. Daarna is de originele route weer enige tijd probleemloos te volgen tot aan het deel in het zuidwesten. Eén pad doet nu dienst als mountainbikepad en een ander pad is in het geheel verdwenen. Een bewegwijzering met witte pijltjes bood op dit deel van de route uitkomt om alternatieve paden te vinden.

De route zelf loopt geheel door het bos. Het gebied was lang geleden een stuifduinvlakte. De stuifduinen zijn inmiddels omgevormd tot loofbos maar nog steeds als zodanig herkenbaar. Een groot deel van de route loopt dan ook over en langs deze oude stuifduinen die nu als talloze heuveltjes door het bos verspreid liggen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Elspeet_-_De_Fonteinberg_-_5.9_km.gpx”
aantal downloads: 289  –  bestandsgrootte: 19,52 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 35fbc67089f38717b539bd75e72a063e
SHA1: e0c22082a7e5f07047a4efb1e1f4700e0b1fef6a
SHA256:988eff6df87a0b4ecedd36bff7531edd70ab57112ed1a954d7deb67f58da3dce
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Elspeet_-_De_Fonteinberg_-_5.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *