Ermelo: landgoed Leuvenum en landgoed Staverden, langs de Staverdensche Beek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Ermelo: landgoed Leuvenum en landgoed Staverden, langs de Staverdensche Beek
provincie:Gelderland
afstand:11.0 km
gelopen:April 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.30353, 5.71499
startpunt:wandelparkeerplaats Leuvenum, Poolseweg, 3852 PW Ermelo
downloads: 429 ( gpx: 428 | kml: 1 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route is bijna volledig in takt gebleven. Bijna aan het einde liep ik tegen een ivm vallende takken afgesloten pad aan maar daar kon ik met een kleine routeaanpassing eenvoudig omheen lopen. De gpx-track wijkt daarom aan het eind iets af van de originele route. Als ik rond 10.00 uur het parkeerterrein oprij staan hier al aardig wat auto's. Bij terugkomst van de wandeling staat de gehele parkeerplaats vol. Op tijd starten is bij deze route aan te bevelen. Op het bovenste deel van de route zijn echter bijna geen wandelaars te bekennen. De meeste bezoekers kiezen vermoedelijk voor het bos ipv het landgoed Leuvenum.

Een groot deel van de route volgt de vele beken die het gebied rijk is. Wie echter een wandeling door prachtige landgoederen verwacht komt vermoedelijk enigszins bedrogen uit. Het gebied is aardig en er is volop variatie in bos en open gebied maar deze wandeling is niet veel anders dan gelijk een wandeling langs een smalle bosbeek. Grote delen van de route merk je niet eens dat je (vlak) langs een beek loopt. Op het 2e deel van de route, het gedeelte onder kasteel Staverden, is het aanzienlijk drukker met wandelaars. Veel recreanten kiezen en blijkbaar voor om rondom het kasteel even de benen te strekken.

In de route zitten 2 wat minder mooie stukjes, 1 vlak aan het begin over de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg en 1 aan het einde over de Oude Zwolse weg. Op beide wegen is het redelijk druk met auto's, motoren en fietsers.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Deze route heeft een lengte van 11.0 km, Omdat de route 2x langs hetzelfde kruispunt komt is de route op dat punt eventueel in te korten tot 6.4 kmdownload de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Ermelo_-_landgoed_Leuvenum_en_landgoed_Staverden_-_langs_de_Staverdensche_Beek_-_11.0_km.gpx”
aantal downloads: 428  –  bestandsgrootte: 31,05 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 4ce97b8e6e07e21ad8af911b1418c316
SHA1: 8ac54f5a76082f4353218dc4419141b30ddebbf2
SHA256:1b3f71e12b185fb56554bedfebaec68274a9215475bd6049b63b3e9d4380cf51
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Ermelo_-_landgoed_Leuvenum_en_landgoed_Staverden_-_langs_de_Staverdensche_Beek_-_11.0_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *