Ermelo: Leuvenums Bos, Leuvenumse Beek en Leuvenhorst

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Ermelo: Leuvenums Bos, Leuvenumse Beek en Leuvenhorst
provincie:Gelderland
afstand:12.2 km
gelopen:Juni 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.30352, 5.71482
startpunt:Wandelparkeerplaats Leuvenum, Poolseweg, 3852 PW Ermelo
downloads: 300 ( gpx: 291 | kml: 9 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Vanaf de wandelparkeerplaats volgt even een klein wat saai stukje over een gecombineerd wandel- en fietspad maar al snel wordt het fietspad verlaten en gaat de wandeling verder door de bossen. De paden zijn smal, kronkelig en heerlijk rustig. In de bossen zijn de oude, inmiddels begroeide, stuifduinen als een miniatuurberglandschap zichtbaar. Het pad zoekt zijn weg via de lage delen tussen de stuifduinen door.

Na een kleine vierenhalve kilometer loop ik echter vast. Het pad dat op de kaart staat is onvindbaar. Door terug te lopen en vervolgens een ander pad te kiezen ga ik gelukkig redelijk de juiste richting op. Even later stuit ik nogmaals op een onvindbaar pad. Doordat deze paden niet langer aanwezig zijn wordt de route met één kilometer ingekort en loop ik noodgedwongen over wat saaie brede paden. Wat later echter gaan deze weer over in de veel leukere smalle en kronkelige paden.

Na een goede zeven kilometer wordt de Leuvenumse Beek bereikt. Dit is ook weer een fraai stuk van deze etappe maar vanaf hier moet je de wandelpaden wel delen met de vele moutainbikers die het wandelpad prefereren boven het 20 meter verderop gelegen fietspad. Ik moet toegeven dat ze bij het passeren allemaal vriendelijk goedendag zeggen maar liefst zag ik ze toch ergens anders fietsen.

Na het verlaten van de beek keert de rust op de wandelpaden gelukkig weer terug. De paden in Leuvenhorst zijn echter breder en rechter. De pracht van het eerste deel van de route komt helaas niet meer terug. De laatste kilometer loopt weer parallel aan de Leuvenumse Beek en is alleen toegankelijk voor wandelaars. De parkeerplaats is nu dichtbij en dat merk je aan de hoeveelheid wandelaars. Het is hier duidelijk drukker dan op het eerder gelopen deel.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Ermelo_-_Leuvenums_Bos_-_Leuvenumse_Beek_en_Leuvenhorst_-_12.2_km.gpx”
aantal downloads: 291  –  bestandsgrootte: 48,47 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b35dea809893239e3f30d98e2a2db01e
SHA1: eaae01895d9cd1df73436a1a6cbaa199fbebadf0
SHA256:98e50498bd9e4e1b15c36ff6afdef25ca8ce7fcbc5a265f43265f22cef04167e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Ermelo_-_Leuvenums_Bos_-_Leuvenumse_Beek_en_Leuvenhorst_-_12.2_km.kml”
aantal downloads: 9
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *