Almere: Oostvaardersplassen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Almere: Oostvaardersplassen
provincie:Flevoland
afstand:18.6 km
gelopen:Augustus 2014
soort wandeling:NS Wandeling
naam wandeling:null
bron:website: www.eropuit.nl
coördinaten start:52.37533, 5.21813
Met de schitterende beelden uit de film De Nieuwe Wildernis nog op mijn netvlies besloot ik om vandaag deze natuurpracht met eigen ogen te gaan aanschouwen. Zoals de titel van deze NS wandeling doet vermoeden loopt de route door natuurgebied De Oostvaardersplassen, althans dat was mijn (misschien wel naïeve) verwachting. Met deze insteek valt de route vies tegen, het is eigenlijk een stadswandeling door en rondom Almere Centrum. Aan het einde wordt nog een paar kilometer langs het natuurgebied gelopen maar het gebied zelf kom je niet in. De pracht en de wildernis uit de film is nergens te beleven. Het is vooral druk op deze route met (baasjes met) honden, wandelaars, kinderen en fietsers. Zelfs als je één van de schaarse onverharde paden bewandeld dan hoor je de voorbijgangers, verscholen achter een rietkraag, 10 meter verderop luidkeels voorbij komen. Toch is het ook geen slechte route, er valt onderweg veel te zien en te beleven. Eigenlijk zit er maar één vervelend stuk van ongeveer twee kilometer in de route (Grote Vaartweg en de Oostvaardersdijk), de overige kilometers lopen door een fraaie, groene omgeving. Echter de titel van de wandeling schept een bepaald verwachtingspatroon wat in zijn geheel niet wordt waar gemaakt, had ik dit van te voren geweten dan had ik deze wandeling overgeslagen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 1,50 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:

“Almere_-_Oostvaardersplassen.gpx” aantal downloads: 338  –  bestandsgrootte: 31 KB Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9bc43c6158f14a2632be426e2a261fe8
SHA1: c50c1a817e6e949b5b0882b81c53f6ef1d820ec1
SHA256: 4beb1de52f5b04f633d306bc1f4586eaec7b9e88dea306d8c1d82164afdd9cba


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

2 gedachten over “Almere: Oostvaardersplassen

  1. De oostkant van de oostvaardersplassen biedt wat meer wandelplezier, alhoewel het ook daar niet stil te noemen is. Met het OV wel lastiger te bereiken.

    • Dit voorjaar kom ik er langs als ik weer verder ga met het Pionierspad (afgelopen najaar tot Emmeloord gekomen). Bedankt voor de tip. Ik zie op de kaart dat het wandelpad aan de oostkant inderdaad een heel stuk door de natuur loopt. Door het ontbreken van OV een etappe van 25 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *