Urk – Oude Dorp en Urkerbos

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Urk – Oude Dorp en Urkerbos
provincie:Flevoland
afstand:9.1 km
gelopen:Oktober 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:52.66102, 5.60328
downloads: 428 ( gpx: 427 | kml: 1 )
Deze korte route start vlakbij de haven van Urk en na een paar minuten lopen zie je de (plezier)boten in de haven al liggen. Vervolgens loop je door het oude Urk richting de dijk waar je een mooi uitzicht over het IJsselmeer hebt. Over de kruin van de dijk loop je richting het Urkerbos alwaar het grootste gedeelte van de route doorheen zal lopen. Het is een aardig, rustig, bos (met aan de randen de gebruikelijke loslopende honden met baasjes en zwerfafval) maar ik stel mij tijdens de route meermaals de vraag wat dit bos nu zo speciaal maakt. Ik moet helaas het antwoord schuldig blijven, dit bos zou tegen ieder willekeurig dorpje kunnen liggen. Terugkijkend op deze route had ik wat meer van het IJsselmeer willen zien en de uitgestrektheid van de Noord-Oostpolder willen beleven. Deze route moet het dan ook vooral hebben van de eerste paar kilometer door het plaatsje Urk zelf.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Let op, volgens 9292 reisinformatie rijdt de bus vanuit Kampen maar tot bushalte Vlaak en dien je vanaf daar verder te lopen (20 minuten), dit is echter onjuist, de bus rijdt vanaf deze halte (via een andere route door Urk) terug naar Kampen en komt daarbij langs bushalte Singel. Op zondag rijdt de bus niet.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Urk_-_Oude_Dorp_en_Urkerbos.gpx”
aantal downloads: 427  –  bestandsgrootte: 15 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 80a328115e677c0e22be57ddf90bf98c
SHA1: 27efcd96b388c7b64dd3efe031d684bf5916da1f
SHA256:82e2fd89b58ddc2ca5c790a7aeff63cccf468e88b89eba0c54ef6d084b26b47e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Urk_-_Oude_Dorp_en_Urkerbos.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.