Oudemirdum: Gaasterlands Bossen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Oudemirdum: Gaasterlands Bossen
provincie:Friesland
afstand:15.0 km
gelopen:Februari 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:52.84829, 5.53435
startpunt:
Mijn eerste wandeling in Friesland (zelfs de eerste keer dat ik voet op Friese bodem zet) is een mooie wandeling door vooral gevarieerde bossen. Op de laatste 2 kilometer na merk je tijdens de wandeling echter niet veel van het Friese landschap. Het bos waar je doorheen loopt zou in iedere andere provincie er ook zo uit kunnen zien. Gelukkig krijg je tijdens de 43 kilometer lange busrit vanaf Heerenveen wel een mooi uitzicht over de uitgestrekte graslanden en de vele Friese meren. Aan het begin van de wandeling, de bossen tussen Oudemirdum en de verderop gelegen golfbaan is het redelijk druk met wandelaars en hondenbezitters, daarna keert de rust terug en loop je vele kilometers zonder noemenswaardige tegenliggers. Het pad door het Starnubosk is een mooi slingerend pad door eikenbos met een onderbegroeing van varens, helaas mogen ook fietsers over dit bospad rijden en is het pad door de vele bandensporen grotendeels veranderd in een modderpoel. Veel van de bossen zijn gelegen op rabatten en in combinatie met de natte winter is de route hier en daar modderig en de ondergrond soms verraderlijk glad. De zon scheen vandaag volop en in het bos, uit de wind, zittend op één van de vele bankjes, was het echt genieten van deze mooie dag en de Friese omgeving.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Oudemirdum_-_Gaasterlands_Bossen.gpx”
aantal downloads: 417  –  bestandsgrootte: 57 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: ed9d340edc57d74aa19a88192cb674cb
SHA1: f1e04287ab9308a5cab3e7fee81c7c840ee38425
SHA256: 0674d8b978c60d1911ec798e8a3cda21b174b1dd62bc30782557b57f05a560a1

Vanuit Heerenveen reis je eerst met bus lijn 41 naar Balk om aldaar over te stappen op lijn 44 richting Oudemirdum. Op de heenweg, ik was al uitgestapt in Balk, bleek dat lijn 41 vanaf Balk verder ging als lijn 44 (dus na even zoeken snel weer instappen in de zelfde bus) terwijl op de terugweg lijn 44 in Balk achterbleef en ik wel diende over te stappen op lijn 41. Vraag de chauffeur voor vertrek of zijn bus rechtstreekt doorgaat of dat je in Balk dient over te stappen.


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *