Sint Jacobiparochie – Sint Annaparochie: Langs de Wadden

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Sint Jacobiparochie – Sint Annaparochie: Langs de Wadden
provincie:Friesland
afstand:15.9 km
gelopen:Mei 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:53.27285, 5.60607
startpunt:
Echt een route voor mooi weer, dit deel van Friesland is vlak en er zijn weinig schuilplaatsen tegen de regen of wind. Bomen zijn hier schaars. De route begint met kleine slingerpaden door een stukje bos bij Sint Jacobiparochi maar al snel loop je tussen de akkers op kaarsrechte wegen richting de dijk. Eerst nog door het "oude land" maar na het oversteken van de Oude Bildtdijk loop je door het "nieuwe land". Veel verschil merk je daar als wandelaar niet van, het nieuwe land ligt wat lager maar is even grootschalig als het oude land. Het stuk over de zeedijk is eigenlijk zoals overal langs de waddenzee, aan de landkant en bovenop gras met schapen, aan de zeekant asfalt met onderaan de wadden. In de verte zie je de eilanden Terschelling en Ameland liggen. Vanaf de zeedijk loop je weer landinwaarts richting Sint Annaparochi over kaarsrechte asfaltwegen. Dit stuk is duidelijk merkbaar drukker dan de heenweg. Het stuk over de Oude Bildtdijk is zelfs druk met autoverkeer. Het stuk over de zeedijk is aangenaam, de rechte stukken van en naar de zeedijk zijn redelijk saai.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Sint_Jacobiparochie_-_Sint_Annaparochie_-_Langs_de_Wadden.gpx”
aantal downloads: 339  –  bestandsgrootte: 7 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 85807f5531c5f7bd0f3e453da5c86198
SHA1: 2ee78b16dd935ea2ab99d32a885be9e73ce76d3a
SHA256: f83c17090e941f31e43fbe4c0f3d81c2336b4b8bc706d3c69807184fd34c65ef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *