Gemünden: Gemündener Maar, Schalkenmehrener Maar und das Weinfelder Maar

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Gemünden: Gemündener Maar, Schalkenmehrener Maar und das Weinfelder Maar
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:13.2 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:50.18130, 6.82834
startpunt:Eifelhotel Daun: Eifelblick 1, 54550 Daun
downloads: 546 ( gpx: 545 | kml: 1 )
Een aardige wandeling vanuit het hotel rondom de 3 vulkanische meren (Gemündener Maar, Schalkenmehrener Maar und das Weinfelder Maar) van Daun. In het plaatsje Gemünden start de officiele route in een parkje rondom het riviertje de Lieser. Vanaf hier volgt een stevig klimmetje naar het eerste meer. Daarna gelijk een stevige klim de Mäuseberg op. In totaal stijg je bijna 200 meter op 1 km afstand. Van het Gemündener Maar zie je relatief weinig. Het meertje lijkt grotendeels in gebruik als buitenzwembad. Op de Mäuseberg aangekomen heb je de mogelijkheid om nog even de Dronketurm te beklimmen. Het is echter zo druk met toeristen dat ik besluit om door te lopen. De route gaat nu grotendeels bergaf naar de Schalkenmehrener Maar. Hier loopt de route vlak langs de oever met mooie doorkijkjes over het meer. Na het Schalkenmehrener Maar wordt de doorgaande weg overgestoken en loopt de route langs het Weinfelder Maar. De route volgt ook hier deels de oever (over een camping) maar grote delen liggen iets verder van de oever vandaan.

Na een rondje rond het meer kom je weer uit bij de doorgaande weg welke nogmaals overgestoken wordt. Nu volgt weer een halve ronde langs de oever van het Schalkenmehrener Maar om verderom door bossen terug te keren naar het startpunt. Op de terugweg is het Gemündener Maar niet zichtbaar.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

De route is met bijna 2 kilometer in te korten door niet bij het hotel maar bij één van de vele parkeerplaatsen rondom de meertjes te starten.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Gemunden_-_Gemundener_Maar_Schalkenmehrener_Maar_und_das_Weinfelder_Maar_-_13.2_km.gpx”
aantal downloads: 545  –  bestandsgrootte: 53,63 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 97a8b4b054439302d77e900fe8980340
SHA1: aa02c38dc800119591b2cf84019e71df190f12f5
SHA256:70f7911042964680fcc60aef640387bcc2bf0751ce5b3472029618e619b9faab
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Gemunden_-_Gemundener_Maar_Schalkenmehrener_Maar_und_das_Weinfelder_Maar_-_13.2_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *