Airbornepad etappe 1: Lommel (B) – Valkenswaard

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Airbornepad etappe 1: Lommel (B) – Valkenswaard
afstand:22.6 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:1e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.22828, 5.31470
startpunt: Sint-Pietersbandenkerk, Kerkplein z/n, 3920 Lommel (B)
downloads: 40 ( gpx: 38 | kml: 2 )
De eerste etappe van het Airbornepad start net over de grens op het kerkplein in het Belgische plaatsje Lommel. Via winkelstraten en de omliggende woonwijken zet de etappe koers richting Nationaal Park Bosland. De route doet zijn best om zo veel mogelijk groen aan te doen maar de eerste kilometers loopt toch voornamelijk over asfalt tussendoor de verschillende woonwijken. Het Nationaal Park Bosland (de smalle bosrand langs het Kanaal Bochelt Herentals) is dan na ruim vijf kilometer ook even een verademing. Het eerste stuk loopt door de bossages, het tweede stuk langs het kanaal. Bij de brug aangekomen (ik ben nu 9 kilometer onderweg) ben ik even inverwarring maar het pad schuin omhoog het talud op blijkt toch echt een officieel wandelpad te zijn.

Na het oversteken van het kanaal begint een vervelend stuk langs de drukke Luikersteenweg waar je als voetganger ook over de smalle fietsstrook direct langs de weg moet lopen. Na 1.5 km slaan we gelukkig af en begint een mooi stuk langs de rand van een zandwinplas (waar je behoudens de hopen zand overigens niets van kunt zien). Na een goede kilometer komt de route echter nogmaals uit op de Luikersteenweg welke ik nu nogmaals ruim een kilometer mag volgen.

Ik ben inmiddels de grens over en weer terug in Nederland als ik de drukke Luikersteenweg achter mij laat om de route via een zandpad te vervolgen. De volgende 1.5 km deel ik dit zandpad met diverse groepen crossmotorrijders die met veel lawaai en stof passeren.

Dan, na 15 km, volgt gelukkig nog een mooi stuk langs de beekloop en iets verderop door natuurgebied Pastoorsweijer en haar voormalige visvijvers. De laatste kilometers lopen door het bos met af en toe een stukje over het open veld of bosrand en na iets meer dan 22 km kan ik de eerste etappe van het Airbornepad op mijn lijstje met volbrachte wandelingen bijschrijven.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Zowel aan de start als het einde van deze etappe zijn bushalten aanwezig. Er is echter geen rechtstreekse busverbinding tussen beide locaties. Door de week zou deze rit met de bus bijna anderhalf uur in beslag nemen. In het weekend rijdt deze verbinding niet. Ik heb daarom de auto bij het eindpunt geparkeerd en ben vervolgens met de fiets (13 kilometer) naar het startpunt in Lommel gereden.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_1_-_Lommel_-_Valkenswaard_-_22.6_km.gpx”
aantal downloads: 38  –  bestandsgrootte: 50,44 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9f5869ea9ee69c5af94bfeb3b40c42a4
SHA1: 506a023215480923b945a0c4e24fe3112d0a687b
SHA256:b95e60fdbee82c99a53106f02fd590b238c37a4d634e79b9b572047e3ff40fc1
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_1_-_Lommel_-_Valkenswaard_-_22.6_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: Eindhoven – Best
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Kinrooi: Langs de Abeek, door het Urlobroek en het Grootbroek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Kinrooi: Langs de Abeek, door het Urlobroek en het Grootbroek
afstand:16.9 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Limburg en Grensstreek
coördinaten start:51.15977, 5.69894
startpunt:Parking Strampooierbroek - Woutershof nabij Grootbroekstraat 46, 3640 Kinrooi
downloads: 41 ( gpx: 41 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route uit 1999 is nog grotendeels volgens de routebeschrijving te lopen. Eén pad (na ongeveer drie kilometer) was echter niet langer toegankelijk en door de alternatieve route wordt de totale afstand met ongeveer 500 meter ingekort ten opzichte van de originele route. Ook het eerste stuk langs de Abeek kan door de aldaar gewijzigde situatie iets anders lopen dan conform de routebeschrijving.

Het Grenspark Kempen-Broek is een mooi natuurgebied waar je nog relatief rustig kunt wandelen. Rond de Abeek en ter hoogte van de parkeerplaats bij De Luysmolen is het wat drukker maar op grote delen van de route heb je het landschap voor jezelf. De route loopt afwisselend door broekbossen, moerassen en natte weilanden. Een groot deel van de route gaat over onverharde paden. In natte perioden kunnen de paden modderig zijn. Een klein minpuntje van deze route is dat de vele waterplassen (visvijvers) in het gebied tijdens deze route maar zeer af en toe even zichtbaar zijn.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Origineel lopen zowel het eerste deel van de route als het laatste deel van de route over het pad aan de noordzijde van de beek. Na ongeveer anderhalve kilometer dient de beek via een brede metalen balk overgestoken te worden. Omdat ik niet zeker was of deze balk nog aanwezig was heb ik voor de heenweg het pad aan de zuidzijde van de beek genomen. Beide opties zijn mogelijk. Iets verder stroomopwaarts is inmiddels ook een wat meer solide brug geplaatst om de beek eventueel over te steken.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kinrooi_-_Langs_de_Abeek_-_door_het_Urlobroek_en_het_Grootbroek_-_16.9_km.gpx”
aantal downloads: 41  –  bestandsgrootte: 23,43 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 03331ba112dca15292b99e34fa8fef9a
SHA1: 58ff71334a84a080900a2c682931b44ecf35fa26
SHA256:3091ab6bcded9130266c9d6c1d592c7ee726eb8fa6f9d168372dad052e581479
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kinrooi_-_Langs_de_Abeek_-_door_het_Urlobroek_en_het_Grootbroek_-_16.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Wachtebeke: De Eenbes

wandeling: Wachtebeke: De Eenbes
afstand:9.4 km
gelopen:Oktober 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.15132, 3.90119
startpunt:Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke, Belgium
downloads: 824 ( gpx: 823 | kml: 1 )
Een leuke wandeling door het fraaie landschap van natuurgebied Provinciaal Domein Puyenbroeck en De Eenbes. Het eerste deel van de route loopt door een landschapspark Puyenbroeck en heeft door de vele dierenverblijven soms iets weg van een grote kinderboerderij. Echter het park is goed onderhouden en er valt voldoende te zien. Voor kinderen zijn er diverse speelvoorzieningen en voor wie het park vanaf grotere hoogte wilt bekijken voorziet het park in een uitkijktoren. Het tweede deel van de route loopt door natuurgebied De Eenbes. Het populierenlandschap is afwisselend en bestaat uit lage bossen en open gebieden. Veel grond is in particuliere handen en daardoor niet toegankelijk maar vanaf de rustige paden rondom dit gebied krijg je toch mooie inkijkjes in het gebied. De route door de Eenbes loopt bijna geheel over onverharde cq. halfverharde paden. Het laatste deel van de route loopt langs het riviertje de Zuidlede en hier volg je een smal, kronkelend pad, langs de oever. Klein minpuntje op deze route is een enkele mountainbiker die al roepend "pas op pas op" (Belgische equivalent van een fietsbel?) je op zijn aanwezigheid probeerd te attenderen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Wachtebeke_-_De_Eenbes_-_9.4_km.gpx”
aantal downloads: 823  –  bestandsgrootte: 27,08 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 8cccb0e019a85a544bd90c2218843d16
SHA1: 37530e385c573aa4b1fd91cfeebb3cfcb20af498
SHA256:3919419db2b2654c835138e51bbabbd41e576c5a73dfb0d6e4565eef80118274
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Wachtebeke_-_De_Eenbes_-_9.4_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.