Airbornepad etappe 3b: Eindhoven – Best

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Airbornepad etappe 3b: Eindhoven – Best
provincie:Noord-Brabant
afstand:23.6 km
gelopen:Juni 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:3.2e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.42305, 5.46999
startpunt:Genneper Watermolen, Genneperweg 143, 5644 RS Eindhoven
downloads: 57 ( gpx: 57 | kml: 0 )
De 3e etappe van het Airbornepad bestaande uit de hoofdroute welke via de oostzijde van Eindhoven loopt en deze alternatieve route welke grotendeels via de westzijde van Eindhoven loopt. Tijdens de hoofdroute had ik nogal wat last van hoogwater rondom het stroomgebied van de Dommel. Bij deze route had ik wederom last van gebieden en wandelpaden welke rondom Eindhoven geheel onder water staan, maar pas de laatste anderhalve kilometer werd dit zo erg dat ik een alternatief diende te zoeken.

Vanaf de watermolen in Eindhoven volgt deze etappe eerst een stukje de Dommel stroomopwaarts. Een pad over de smalle strook land tussen de Dommel en een naastgelegen water. De waterstand in dit naastgelegen water staat hoog. Het pad blijft niet overal droog maar het laagje water op het pad is zo weinig dat ik hier gemakkelijk doorheen kan lopen. Iets verderop is er al helemaal geen sprake meer van overlast. Het stuk langs het iets verderop de route gelegen afwateringskanaal en de naastgelegen drukke weg zijn erg stedelijk maar al snel wordt afgeslagen naar een smal pad tussen dit kanaal en de Gender. Een kort maar erg fraai stukje midden in de stad.

Bij de Beemdstaat is het even omlopen voordat je deze bij de verkeerslichten kunt oversteken. De route loopt vervolgens verder langs een wat sjofel bedrijventerreintje. Via woonwijken, groenstroken en een parkje wordt koers gezet richting Landgoed De Grote Beek. De bospaden aldaar hebben last van de vele neerslag en regelmatig moet ik een stukje door het hogergelegen bos lopen om een grote plas of modderpoel te ontwijken. Het smalle pad tussen volkstuincomplex De Waterkanters en het hoogspanningsstation staat ook grotendeels onder water maar omdat het hek rondom het hoogspanningsstation op een smal muurtje staat kan ik met behulp van dit muurtje toch droog de overkant bereiken.

Na het landgoed gaat de route weer verder door woonwijken, parken en groenstroken. In de parken staan grasvelden grotendeels onder water en waar anders kinderen op het gras spelen zwemmen nu de eenden rond. Na het oversteken van de A50 staat het water in de Visvijver zo hoog dat het pad langs de noordoever deels onder water staat. Via het achtergelegen hogere dijkje kan ik de route echter toch voortzetten.

Langs het Wilhelminakanaal volgt de route deels een ATB-pad. Door de hoge waterstand zijn er echter vandaag geen fietsers en een deel van het pad is ivm de waterstand ook tijdelijk ook voor fietsers. Halverwege deze ATB-route lijkt het pad een kleine lus af te snijden, ik kon dit echter niet controleren want het gebied buiten het pad stond geheel onder water. Mocht het pad aldaar anders lopen dan is deze momenteel geheel onder water verdwenen.

Aan de overzijde van het kanaal gaat de route eerst over een zanderig gebied met heide en vennen (Nieuwe Heide). Op de heenreis had ik al gezien dat het bos langs de Sonseweg erg nat was maar het gebied onder het Langven is prima te belopen. Echter ten noorden van het ven begon de nattigheid. Stonden eerst nog delen van paden onder water welke ik nog wel via een klein stukje door het bos kon omzeilen, iets verderop liep ik geheel vast. De diverse alternatieven die ik aldaar zocht liepen allemaal stuk op het volledig ondergelopen gebied. De enige oplossing hier was terugkeren richting het Langven om via de Boslaan het natte gebied te passeren. De route werd hierdoor (alternatieven zoeken, teruglopen, omlopen) bijna 4 kilometer langer.

Etappe 4 van het Airebornpad loopt vanaf Son en Breugel eerst door ditzelfde bosgebied richting het Museum. Omdat het gebied volledig onder water staat wacht ik een paar weken alvorens met deze etappe te starten. Hopelijk zijn tegen die tijd de paden in het gebied weer begaanbaar.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

De bus vanaf bushalte Museum Bevrijde Vleugels rijdt niet in het weekend. Dit jaar (2024) rijdt de bus ivm werkzaamheden aan de Sonseweg op werkdagen pas weer vanaf medio augustus. Voor deze etappe was ik dus wederom afhankelijk van de auto en de fiets. Vanaf de parkeerplaats bij het museum ben ik naar treinstation Best gefietst. Het fietspad langs de Sonseweg stond op een paar wat lager gelegen stukken geheel onder water maar met de fiets was hier zonder problemen doorheen te rijden. Vanaf station Best vervolgens eerst naar station Eindhoven en vanaf daar de bus naar bushalte Bayeuxlaan vlakbij het startpunt.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_3b_-_Eindhoven_-_Best_-_23.6_km.gpx”
aantal downloads: 57  –  bestandsgrootte: 90,74 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 7413ad5708b69e6cb673bccafe129f0e
SHA1: d17a94df15f792fcc924a476b9d8f6b2d46dd3df
SHA256:4e7618c37fec23cb7dffafbe10615642139e4d868b8b77d0a29c0227c6a9e8d8
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_3b_-_Eindhoven_-_Best_-_23.6_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: Eindhoven – Best
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Airbornepad etappe 3a: Waalre – Son en Breugel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Airbornepad etappe 3a: Waalre – Son en Breugel
provincie:Noord-Brabant
afstand:20.7 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:3.1e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.40505, 5.46187
startpunt:Bushalte Dirck van Hornelaan, Waalre (Aalst)
downloads: 63 ( gpx: 63 | kml: 0 )
De 3e etappe van het Airbornepad bestaande uit deze hoofdroute welke via de oostzijde van Eindhoven loopt en een alternatieve route welke grotendeels via de westzijde van Eindhoven loopt. Had ik de vorige etappe al wat last van hoogwater, voor deze etappe waren maar liefst 7 omleidingen nodig. Grote delen van de route zijn door de hooge waterstand in de Dommel volledig onder water gelopen en het pad over de TU/e campus is door een bouwhek versperd. Dit laatste staat netjes in de wijzigingen van het Airbornepad opgenomen maar het blijft jammer dat Universiteit Eindhoven en aannemer Heijmans het nodig vinden om deze doorgaande wandelroute tijdelijk met bouwhekken te versperren.

Al na een paar honderd meter krijg ik last van ondergelopen paden. Het pad langs volkstuinvereniging Groen Gennep is nauwelijks beloopbaar en iets verderop staat het pad zo ver onder water dat omlopen de enigste mogelijkheid is. Als na twee kilometer het pad langs de Tongelreep bereikt wordt staat deze ook hier volledig en kniediep onder water. Omlopen is de enigste optie. De overige paden tot aan de centrumring zijn modderig en hier en daar is een klein stukje omlopen nodig. In het centrum aangekomen zijn de paden weer goed beloopbaar echter de markeringen zijn hier en daar niet langer terug te vinden.

Ook na het kruisen van de spoorbaan ontbreken de meeste markeringen. Iets verderop loop ik vast op het hierboven al beschreven bouwhek. Teruglopen en een alternatief zoeken is de enigste optie. Als verderop de Dommel wordt bereikt is het eerste stuk modderig maar lukt het nog redelijk om het pad te volgen. Echter na het kruisen van de Sterrenlaan is er wederom geen doorkomen meer aan. Ook hier zijn grote delen van de paden veranderd in kniediepe sloten. Er zit niets anders op dan ook hier weer alternatieven te zoeken. Regelmatig probeer ik via een zijpad weer de eigenlijke route op te pikken maar telkens loop ik tegen volledig ondergelopen wandelpaden aan. Een uur later dan gepland en na ruim drieentwintig kilometer (door het vele vastlopen is de route flink langer geworden) bereik ik het eindpunt in Son en Breugel.

Vermoedelijk zijn de paden langs de Tongelreep en de Dommel prachtige wandelpaden maar ik heb er door de hoge waterstand van beide riviertjes helaas vrijwel niets van mogen aanschouwen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Zoals ik de voorgaande twee etappen al merkte is reizen met het openbaar vervoer ten zuiden van Eindhoven vaak niet mogelijk. Ook de bushalte Dirck van Hornelaan vlakbij het startpunt is in het weekend en op feestdagen niet bereikbaar. Als alternatief verwijst de reisplanner naar bushalte Ansbalduslaan te Waalre, ongeveer anderhalve kilometer van het startpunt gelegen. Zelf kies ik er voor om vanaf het eindpunt eerst de bus naar het treinstation te nemen en daar over te stappen op de bus naar bushalte Burgemeester Mollaan. Vandaar is het ook ongeveer anderhalve kilometer lopen naar het startpunt. Daar de reis vanaf mijn woonplaats er anderhalf uur langer over doet dan de auto reis ik naar Eindhoven met laatstgenoemde en parkeer ik deze net als de voorgaande etappe achteraan in de Resedalaan.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_3a_-_Waalre_-_Son_en_Breugel_-_20.7_km.gpx”
aantal downloads: 63  –  bestandsgrootte: 111,86 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c60468a3e549ad4609abd223c69befd6
SHA1: 1dcc869afabb4b48e38ccf9d6fc16d902714d882
SHA256:4b573bade3d7e602147f780111d3e743da06efa95cdbd6814028d50ecfb100b9
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_3a_-_Waalre_-_Son_en_Breugel_-_20.7_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: Eindhoven – Best
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Airbornepad etappe 2: Valkenswaard – Waalre

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Airbornepad etappe 2: Valkenswaard – Waalre
provincie:Noord-Brabant
afstand:22.3 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:2e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.30864, 5.42344
startpunt:Bushalte Oude Dorpsstraat Borkel, 5556 XG Valkenswaard
downloads: 80 ( gpx: 80 | kml: 0 )
In de tweede etappe van het Airbornepad zit veel bebouwd gebied, zo loopt de route langs Valkenswaard en Dommelen en gaat de route verderop door Waalre. Ondanks de vele bebouwing zit er ook mooie natuur in deze etappe. Persoonlijk vind ik het jammer dat het riviertje de Dommel, waar een groot deel van de route langs loopt, tijdens deze etappe nauwelijks in het zicht komt.

Vanaf de start voor de militaire begraafplaats Valkenswaard en de eerste etappe loopt geheel door bosrijk gebied afgewisseld met heidevelden en vennen. Het heeft de afgelopen week veel geregend en op de paden staan regelmatig grote plassen. Na iets meer den tweeenhalve kilometer staat het pad zodanig onder water dat ik genoodzaakt ben om een pad te zoeken door het iets hoger naast het pad gelegen bos. In het heideveld liggen een aantal vennen waarvan Groot Malpieven de grootste is. Gelukkig liggen pad en vlonder wat hoger zodat de route hier goed beloopbaar is. Wel staat het water in de Groot Malpieven zo hoog dat op het laagste gedeelte van het pad het water over het pad stroomt naar de lager gelegen Vaar Vennen.

Rondom deze vennen is het beduidend drukker dan op de rest van de route. Na het oversteken van het riviertje de Dommel bij de Venbergse Watermolen loopt de route langs de randen van Valkenswaard en Dommelen om daarna nogmaals terug te keren naar (ditmaal in het noorden) de rand van Valkenswaard.

Na zo'n twaalf kilometer laat ik de bebouwing weer even achter mij. Een halve kilometer verderom is staat de waterstand in een naamloos ven zo hoog dat het gehele omliggende gebied inclusief het pad flink onder water staat. Daar is zonder lieslaarzen echt geen doorkomen aan. Met een kleine omweg van zo'n driehonderd meter kan ik het ven toch droog passeren en de route weer oppikken. Op ongeveer veertien kilometer staat de toegang tot een pad, dit maal door een overvolle sloot, wederom flink onder water. Ook hier is een kleine omweg gelukkig snel gevonden.

De route door Waalre verloopt voorspoedig en het eindpunt van deze etappe komt langzaam in zicht. Net buiten Waalre stuit ik op een vlonderpad, de officiele route loopt over het gecombineerde fiets- en wandelpad maar ik besluit om voor de parallel aan de route lopende vlonderpad te kiezen. Bij de Meeris (zandafgraving) staat door het hoge water het pad direct langs de oever volledig onder water. Het hier iets hoger gelegen pad door het bos biedt gelukkig uitkomst en na iets meer dan tweeentwintig kilometer bereik ik het eindpunt in Aalst.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Op zon- en feestdagen is het net als de eerste etappe niet mogelijk om met het openbaar vervoer bij het startpunt te komen. Ik maak daarom wederom weer gebruik van auto en fiets. De auto parkeer ik vlak bij het eindpunt in de Resedalaan in Aalst (Waalre). Vanaf daar fiets ik in ongeveer twaalf kilometer naar het startpunt nabij Luikerweg 145, 5556 XG Valkenswaard.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_2_-_Valkenswaard_-_Waalre_-_22.3_km.gpx”
aantal downloads: 80  –  bestandsgrootte: 81,48 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: bbfdb437c6a62ed18239b0d9128685f4
SHA1: 2d4ac752137455edea7ed3fc144462fadf18920e
SHA256:d5ce4ad277ce3a6afd2526abb7b6b3f753fe5e18d81933020ed5f1b6510b538e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_2_-_Valkenswaard_-_Waalre_-_22.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: Eindhoven – Best
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Airbornepad etappe 1: Lommel (B) – Valkenswaard

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Airbornepad etappe 1: Lommel (B) – Valkenswaard
afstand:22.6 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:1e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.22828, 5.31470
startpunt: Sint-Pietersbandenkerk, Kerkplein z/n, 3920 Lommel (B)
downloads: 75 ( gpx: 73 | kml: 2 )
De eerste etappe van het Airbornepad start net over de grens op het kerkplein in het Belgische plaatsje Lommel. Via winkelstraten en de omliggende woonwijken zet de etappe koers richting Nationaal Park Bosland. De route doet zijn best om zo veel mogelijk groen aan te doen maar de eerste kilometers loopt toch voornamelijk over asfalt tussendoor de verschillende woonwijken. Het Nationaal Park Bosland (de smalle bosrand langs het Kanaal Bochelt Herentals) is dan na ruim vijf kilometer ook even een verademing. Het eerste stuk loopt door de bossages, het tweede stuk langs het kanaal. Bij de brug aangekomen (ik ben nu 9 kilometer onderweg) ben ik even inverwarring maar het pad schuin omhoog het talud op blijkt toch echt een officieel wandelpad te zijn.

Na het oversteken van het kanaal begint een vervelend stuk langs de drukke Luikersteenweg waar je als voetganger ook over de smalle fietsstrook direct langs de weg moet lopen. Na 1.5 km slaan we gelukkig af en begint een mooi stuk langs de rand van een zandwinplas (waar je behoudens de hopen zand overigens niets van kunt zien). Na een goede kilometer komt de route echter nogmaals uit op de Luikersteenweg welke ik nu nogmaals ruim een kilometer mag volgen.

Ik ben inmiddels de grens over en weer terug in Nederland als ik de drukke Luikersteenweg achter mij laat om de route via een zandpad te vervolgen. De volgende 1.5 km deel ik dit zandpad met diverse groepen crossmotorrijders die met veel lawaai en stof passeren.

Dan, na 15 km, volgt gelukkig nog een mooi stuk langs de beekloop en iets verderop door natuurgebied Pastoorsweijer en haar voormalige visvijvers. De laatste kilometers lopen door het bos met af en toe een stukje over het open veld of bosrand en na iets meer dan 22 km kan ik de eerste etappe van het Airbornepad op mijn lijstje met volbrachte wandelingen bijschrijven.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Zowel aan de start als het einde van deze etappe zijn bushalten aanwezig. Er is echter geen rechtstreekse busverbinding tussen beide locaties. Door de week zou deze rit met de bus bijna anderhalf uur in beslag nemen. In het weekend rijdt deze verbinding niet. Ik heb daarom de auto bij het eindpunt geparkeerd en ben vervolgens met de fiets (13 kilometer) naar het startpunt in Lommel gereden.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_1_-_Lommel_-_Valkenswaard_-_22.6_km.gpx”
aantal downloads: 73  –  bestandsgrootte: 50,44 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9f5869ea9ee69c5af94bfeb3b40c42a4
SHA1: 506a023215480923b945a0c4e24fe3112d0a687b
SHA256:b95e60fdbee82c99a53106f02fd590b238c37a4d634e79b9b572047e3ff40fc1
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_1_-_Lommel_-_Valkenswaard_-_22.6_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: Eindhoven – Best
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.