Airbornepad etappe 3a: Waalre – Son en Breugel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.
Beste bezoeker, de informatie voor deze recent door mij gelopen wandelroute is nog niet volledig beschikbaar. Zo kan het zijn dat de bij deze route behorende tekstuele toelichting nog niet is gepubliceerd of dat foto's van deze wandelroute nog niet beschikbaar zijn.

wandeling: Airbornepad etappe 3a: Waalre – Son en Breugel
provincie:Noord-Brabant
afstand:20.7 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Airbornepad
etappe nummer:3.1e etappe
bron:website: www.olat.nl
coördinaten start:51.40505, 5.46187
startpunt:Bushalte Dirck van Hornelaan, Waalre (Aalst)
downloads: 0 ( gpx: 0 | kml: 0 )
De 3e etappe van het Airbornepad bestaande uit deze hoofdroute en een alternatieve route loopt grotendeels door Eindhoven. Had ik de vorige etappe al wat last van hoogwater, voor deze etappe waren maar liefst 7 omleidingen nodig. Grote delen van de route zijn door de hooge waterstand in de Dommel volledig onder water gelopen en het pad over de TU/e campus is door een bouwhek versperd. Dit laatste staat netjes in de wijzigingen van het Airbornepad opgenomen maar het blijft jammer dat Universiteit Eindhoven en aannemer Heijmans het nodig vinden om deze doorgaande wandelroute tijdelijk met bouwhekken te versperren.

Al na een paar honderd meter krijg ik last van ondergelopen paden. Het pad langs volkstuinvereniging Groen Gennep is nauwelijks beloopbaar en iets verderop staat het pad zo ver onder water dat omlopen de enigste mogelijkheid is. Als na twee kilometer het pad langs de Tongelreep bereikt wordt staat deze ook hier volledig en kniediep onder water. Omlopen is de enigste optie. De overige paden tot aan de centrumring zijn modderig en hier en daar is een klein stukje omlopen nodig. In het centrum aangekomen zijn de paden weer goed beloopbaar echter de markeringen zijn hier en daar niet langer terug te vinden.

Ook na het kruisen van de spoorbaan ontbreken de meeste markeringen. Iets verderop loop ik vast op het hierboven al beschreven bouwhek. Teruglopen en een alternatief zoeken is de enigste optie. Als verderop de Dommel wordt bereikt is het eerste stuk modderig maar lukt het nog redelijk om het pad te volgen. Echter na het kruisen van de Sterrenlaan is er wederom geen doorkomen meer aan. Ook hier zijn grote delen van de paden veranderd in kniediepe sloten. Er zit niets anders op dan ook hier weer alternatieven te zoeken. Regelmatig probeer ik via een zijpad weer de eigenlijke route op te pikken maar telkens loop ik tegen volledig ondergelopen wandelpaden aan. Een uur later dan gepland en na ruim drieentwintig kilometer (door het vele vastlopen is de route flink langer geworden) bereik ik het eindpunt in Son en Breugel.

Vermoedelijk zijn de paden langs de Tongelreep en de Dommel prachtige wandelpaden maar ik heb er op deze etappe helaas vrijwel niets van mogen aanschouwen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Zoals ik de voorgaande twee etappen al merkte is reizen met het openbaar vervoer ten zuiden van Eindhoven vaak niet mogelijk. Ook de bushalte Dirck van Hornelaan vlakbij het startpunt is in het weekend en op feestdagen niet bereikbaar. Als alternatief verwijst de reisplanner naar bushalte Ansbalduslaan te Waalre, ongeveer anderhalve kilometer van het startpunt gelegen. Zelf kies ik er voor om vanaf het eindpunt eerst de bus naar het treinstation te nemen en daar over te stappen op de bus naar bushalte Burgemeester Mollaan. Vandaar is het ook ongeveer anderhalve kilometer lopen naar het startpunt. Daar de reis vanaf mijn woonplaats er anderhalf uur langer over doet dan de auto reis ik naar Eindhoven met laatstgenoemde en parkeer ik deze net als de voorgaande etappe achteraan in de Resedalaan.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Airbornepad_etappe_3a_-_Waalre_-_Son_en_Breugel_-_20.7_km.gpx”
aantal downloads: 0  –  bestandsgrootte: 111,86 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c60468a3e549ad4609abd223c69befd6
SHA1: 1dcc869afabb4b48e38ccf9d6fc16d902714d882
SHA256:4b573bade3d7e602147f780111d3e743da06efa95cdbd6814028d50ecfb100b9
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Airbornepad_etappe_3a_-_Waalre_-_Son_en_Breugel_-_20.7_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Etappe overzicht:

Belgie:
etappe 1: Lommel (B) - Valkenswaard - 22.6 km

Nederland:
etappe 2: Valkenswaard - Waalre - 22.3 km
etappe 3a: Waalre - Son en Breugel - 20.7 km
etappe 3b: niet beschikbaar
etappe 4: niet beschikbaar
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar
etappe 13: niet beschikbaar
etappe 14: niet beschikbaar
etappe 15: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Hulshorst: Hulshorsterzand route 2

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Hulshorst: Hulshorsterzand route 2
provincie:Gelderland
afstand:8.4 km
gelopen:Maart 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.35077, 5.73681
startpunt:parkeerplaats voorbij Klarenweg 62, 8077 SN Hulshorst
downloads: 571 ( gpx: 571 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch. Dit keer echter helaas niet.

Dit jaar (2023) heeft natuurmonumenten besloten om het Hulshorsterzand in de periode van 15 maart tot 15 juli te sluiten voor recreanten. Ik was dus 3 dagen te laat met het lopen van deze wandeling. Al binnen de eerste kilometer liep ik tegen de eerste afsluiting aan. Door te kiezen voor alternatieve paden kon ik echter toch de route grotendeels vervolgen. Op 1/3 van de route liep ik echter tegen de volgende afsluiting aan en vanaf dat moment kon ik enkel in een grote boog rondom de oorspronkelijke route lopen. En dat was helaas over brede, rechte paden die ik mocht delen met de vele mountainbikers in dit gebied.

Op het laatste deel van de route liep ik helaas helemaal vast. Het is in de gesloten periode niet mogelijk om aan de noordzijde langs de snelweg weer terug naar het startpunt te lopen. Ik heb de afsluiting moeten negeren om weer bij de auto te geraken. Daarbij heb ik, om de natuur zo min mogelijk te verstoren, het pad direct langs de snelweg gekozen. Van de oorspronkelijke route is door deze vele afsluitingen niets meer overgebleven. En van het Hulshorsterzand heb ik ook zeer weinig te zien gekregen. Dit was helaas een hoop verspilde energie. Ik zal dit najaar nogmaals een poging wagen om deze route te lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...

Belangrijke informatie:
In verband met het broedseizoen is het Hulshorsterzand in de periode van 15 maart tot 15 juli gesloten voor wandelaars. Raadpleeg de website van Natuurmonumenten voor aanvullende informatie.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Hulshorst_-_Hulshorsterzand_route_2_-_8.3_km.gpx”
aantal downloads: 571  –  bestandsgrootte: 36,09 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 5a037cb7a63649a61c49469ce17a0fc2
SHA1: 36b751cba4cc172cd7d6a6cfeffffdcb6826b402
SHA256:a223988601f65edc1197b465ab05e35942e86bd5d90b80179b769f5751b5dd4d
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Hulshorst_-_Hulshorsterzand_route_2_-_8.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Marikenpad: Haaren – Tilburg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Marikenpad: Haaren – Tilburg
provincie:Noord-Brabant
afstand:14.4 km
gelopen:Mei 2022
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Marikenpad
etappe nummer:6e etappe
bron:website: www.marikenpad.nl
coördinaten start:51.60177, 5.22671
startpunt:Bushalte Mgr. Bekkersplein, Monseigneur Bekkersplein 2, 5076 Haaren
downloads: 780 ( gpx: 779 | kml: 1 )
Na het verlaten van Haaren gaat de route over een onverhard pad langs percelen planten van diverse kwekerijen. Zo wandel je al snel het plaatsje Oisterwijk in. Hier volg je grotendeels de winkel- cq. horecastraat waar regelmatig het trottoit door de vele terrasjes wordt versperd. De eerste kilometers na Oisterwijk loop je over het fietspad naast een (rustige maar kaarsrechte) doorgaande weg. Na het passeren van de A65 en de N261 loopt de route even een stukje over onverharde paden om daarna Tilburg aan te doen. De eerste kilometer van Tilburg is nog fraai maar daarna volgt de onvermijdelijke winkelstraat. Na het verlaten van het centrum gaat de route verder door een buurt waar de coffeeshops goede zaken doen en er voor bijna ieder land ter wereld wel een eettoko aanwezig lijkt te zijn.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “06_-_Haaren_-_Tilburg_-_14.4_km.gpx”
aantal downloads: 779  –  bestandsgrootte: 35,94 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 3b4db729f52ab2b66fd290dd1ac6d15b
SHA1: abe035db636c3e3eb1e6ef0a9a9ce3364d5e4f12
SHA256:f6bc3f353b94f2f61916f9648c05662a03536a24d25c5392e43cf8c90b5c3793
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “06_-_Haaren_-_Tilburg_-_14.4_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Nijmegen - Nederasselt
etappe 2: Nederasselt - Schaijk
etappe 3: Schaijk - Geffen
etappe 4: Geffen - 's Hertogenbosch
etappe 4: alternatief Heesch - 's Hertogenbosch
etappe 5: 's Hertogenbosch - Haaren
etappe 6: Haaren - Tilburg
etappe 7: Tilburg - Baarle-Nassau
etappe 7: alternatief Tilburg - Baarle-Nassau
etappe 8: Baarle-Nassau - Hoogstraten
etappe 9: Hoogstraten - Brecht
etappe 10: Brecht - Schoten
etappe 11: Schoten - Antwerpen

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Romeinse Limespad: Harmelen – Utrecht

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Romeinse Limespad: Harmelen – Utrecht
provincie:Utrecht
afstand:17.3 km
gelopen:Mei 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 16: Romeinse Limespad
etappe nummer:8e etappe
bron:Wandelgids Romeinse Limespad
coördinaten start:52.09103, 4.96124
startpunt:Bushalte Huize Gaza, Dorpsstraat 70, 3481 EN Harmelen
downloads: 748 ( gpx: 744 | kml: 4 )
Sommige wandelroutes vallen achteraf enorm mee. Deze etappe loopt voor een groot deel door Utrecht maar de routemakers hebben hier echt hun best gedaan om zoveel mogelijk parken en groenstroken aan te doen. Vanuit Harmelen volgt de route eerst een stuk de Leidse Rijn. Dit maal geen jaagpad maar een fietspad langs een relatief rustige doorgaande weg. Al na een paar kilometer wandelen kom je aan de grens met Utrecht. Vanaf hier is het onvermijdelijk dat er soms door straten vol bebouwing wordt gelopen maar in 80% van dit gedeelte loopt door de diverse groenstroken tussen de verschillende wijken. Het is opvallend hoe rustig het op deze wandelpaden is. Eigenlijk komen we zonder grote drukte aan op het Centraal Station van Utrecht, Net de laatste kilometer rondom het station merk je de drukte van de stad.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “08_-_Harmelen_-_Utrecht_-_17.3_km.gpx”
aantal downloads: 744  –  bestandsgrootte: 65,94 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 7bb37a155f662d94c9b3d98f9a99df0d
SHA1: c1302fbbac3b43ca1c93c72238f0464cafb04081
SHA256:fc06ed9e14a1fe053bb6f15fb6b5f38c10b4b92c37b27d2e9725eb0744c46ed5
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “08_-_Harmelen_-_Utrecht_-_17.3_km.kml”
aantal downloads: 4
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Katwijk - Leiden
etappe 2: Leiden - Leiden
etappe 3: Leiden - Hazerswoude Dorp
etappe 4: Hazerswoude Dorp - Alphen aan den Rijn
etappe 5: Alphen aan den Rijn - Bodegraven
etappe 6: Bodegraven - Papekop
etappe 7: Papekop - Harmelen
etappe 8: Harmelen - Utrecht
etappe 9: Utrecht - Bunnik
etappe 10: Bunnik - Werkhoven
etappe 11: Werkhoven - Maurik
etappe 12: Maurik - Lienden
etappe 13: Lienden - Wageningen
etappe 14: Wageningen - Heveadorp
etappe 15: Heveadorp - Arnhem
etappe 16: Arnhem - Bemmel
etappe 17: Bemmel - Nijmegen
etappe 18: Nijmegen - Wyler
etappe 19: Wyler - Kleve
etappe 20: Kleve - Kalkar
etappe 21: Kalkar - Marienbaum
etappe 22: Marienbaum - Xanten

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Overlangel: Hertogswetering en Keent

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Overlangel: Hertogswetering en Keent
provincie:Noord-Brabant
afstand:11.4 km
gelopen:Februari 2022
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.routeyou.com
coördinaten start:51.77770, 5.67933
startpunt:parkeerplaats splitsing Maasdijk en Keentseweg
downloads: 645 ( gpx: 645 | kml: 0 )
Een aardige route langs en over het (eiland) Keent en langs de Hertogswetering. Vanaf de start loopt de route eerst door het rustige plaatsje Overlangel om daarna over de Oude Graafsestraat richting de Hertogswetering te gaan. Dit is even een vervelend stukje met aan de ene kant een mooi uitzicht over de oude maasarm en het eiland Keent maar met tevens redelijk wat autoverkeer. Na zo'n drie kilometer wordt het asfalt verlaten en gaat de route verder over een rustig graspad lang de wetering. We blijven deze wetering volgen tot aan het plaatsje Velp (NB) om daarna, via dit plaatsje door te steken naar de Mars- en Wijthdijk. Langs deze autoluwe dijk zetten we de route voort naar de ingang van het eiland Keent. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier wat teleurgesteld was. Vooraf had ik op de websites van het Brabants Landschap en de Maashorst gelezen dat het eiland door natuur omgeven is maar tijdens deze wandeling merk je daar weinig van. De gehele route loopt over (doorgaande) paden met aan beide zijden hekwerken en afrasteringen. Op het vermoedelijk extensief beheer van de graslanden na is er weinig natuurlijks aan deze aaneenschakeling van afgerasterde percelen. Ik had het eiland een stuk natuurlijker voorgesteld.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Overlangel_-_Hertogswetering_en_Keent_-_11.4_km.gpx”
aantal downloads: 645  –  bestandsgrootte: 30,15 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 686ba15ad8af3c3ee674dddb2e004657
SHA1: 6bd30ab898ec376a4f19898e52fadf8880b89acd
SHA256:c1f10201cc28237d694a38e55b081b5b8a1b8d4729484557201e4561a7a86b72
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Overlangel_-_Hertogswetering_en_Keent_-_11.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Pionierspad: Dagwandeling Oud-Kraggenburg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: Dagwandeling Oud-Kraggenburg
provincie:Flevoland
afstand:11.1 km
gelopen:December 2018
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:3.1e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.66970, 5.92963
downloads: 1637 ( gpx: 1635 | kml: 2 )
Deze etappe wordt aangegeven als extra dagwandeling. Een korte wandeling van amper 11 kilometer over de bodem van het voormalige IJsselmeer. Vanaf de bus steek je eerst de Zwolse Vaart over om daarna naar links af te slaan. Deze eerste 500 meter loopt gelijk op met de 3e etappe van het Pionierspad. Na een kilometer wordt het bos verlaten en heb je een weids uitzicht over de voormalige zeebodem. Via een kaarsrecht fietspad gaat de tocht naar de voormalige vuurtoren van Oud Kraggenburg. Dit fietspad loopt eigenlijk op dezelfde plaats als destijds de vaargeul liep. Daarna gaat de route naar het Zwarte Meer waar je een stuk over de dijk wandeld. Het laatste stuk gaat weer door bosrijk gebied terug naar de bushalte. Op dit laatste stuk is het relatief druk met fietsers en mountain bikers. Maar ik moet toegeven, ze zijn allemaal even vriendelijk en iedereen groet je onderweg.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

In het weekend rijdt de bus maar één keer per uur. De keuze is dan om flink door te stappen, heel langzaam te lopen of onderweg een uurtje op een (spaarzaam) bankje te gaan zitten.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kraggenburg_-_Oud Kraggenburg.gpx”
aantal downloads: 1635  –  bestandsgrootte: 12,58 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 98ad90757035c6ed80d83e738d219cba
SHA1: 8fa832425287cf457e02ad4ad8a4876056bfe1d9
SHA256:82cebfa3484f3d0dd7cf4abf72bacc5a07c4bf02cd4aa7485e916ad2a0f8b401
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kraggenburg_-_Oud Kraggenburg.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2018). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Ludenscheid: Versetalsperre Rundweg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Ludenscheid: Versetalsperre Rundweg
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:11.2 km
gelopen:April 2017
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.gps-tour.info
coördinaten start:51.19392, 7.69024
downloads: 1430 ( gpx: 1428 | kml: 2 )
Aardige wandeling in de omgeving en langs de Versetalsperre. In de eerste helft zit een aardig klimmetje maar daar staat tegenover dat de tweede helft bijna vlak langs het stuwmeer loopt. Wij hebben deze route in het weekend gelopen en dan is het op sommige punten druk met recreanten die rondom het meer komen hardlopen, fietsen of vissen. Op het eerste stuk van de route loop je langs een een weg maar echt druk met verkeer is het gelukkig niet.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (5 beoordelingen, gemiddeld: 3,40 uit 5)
Laden...

Startpunt voor de navigatie: De parkeerplaats (komende vanaf de snelweg) ligt net iets voorbij Klinkenberg 40A, 58515 Lüdenscheiddownload de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Ludenscheid_-_Versetalsperre_Rundweg.gpx”
aantal downloads: 1428  –  bestandsgrootte: 46,30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: bae19ff9cd24b1894c599ccf112b8fa5
SHA1: f7bf172d982b6d8dd1ddd79154263dc050879549
SHA256:5dfb05cd60e1f546b987f6ca074782f26f77017d140e77fd8d88d1e7d910ab57
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Ludenscheid_-_Versetalsperre_Rundweg.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2017). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Rheinland-Pfalz


Op deze pagina vindt u een overzicht van mijn gelopen wandelroutes in de deelstaat Rheinland-Pfalz. Om de pagina overzichtelijk te houden is een onderverdeling gemaakt in de afstanden 5-10 / 11-20 en 21-40 km. Is een bepaalde afstandscategorie op deze pagina niet aanwezig dan zijn er door mij nog geen wandelingen met deze afstand gemaakt.

Er zijn voor de deelstaat Rheinland-Pfalz in totaal 14 wandelingen aanwezig.

snel naar wandelroutes in Rheinland-Pfalz van 1 tot/met 10 km (3 wandelingen aanwezig)
snel naar wandelroutes in Rheinland-Pfalz van 11 tot/met 20 km (11 wandelingen aanwezig)

Rheinland-Pfalz 1-10 km

In de categorie 1 tot en met 10 km zijn 3 wandelingen aanwezig.
snel naar wandelroutes in Rheinland-Pfalz van 11 tot/met 20 km (11 wandelingen aanwezig)

Moersdorf: Geierlay
afstand:4.9 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Morshausen: Murscher Eselsche
afstand:10.7 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Treis-Karden: Lenus Mars Weg
afstand:10.4 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze routeRheinland-Pfalz 11-20 km

In de categorie 11 tot en met 20 km zijn 11 wandelingen aanwezig.
snel naar wandelroutes in Rheinland-Pfalz van 1 tot/met 10 km (3 wandelingen aanwezig)

Burgen: Forellenweg
afstand:11.7 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Enkirch: Moselsteig Seitensprung Leiermannspfad
afstand:12.4 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Gemünden: Gemündener Maar, Schalkenmehrener Maar und das Weinfelder Maar
afstand:13.2 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Hasborn: Bäche Pfad
afstand:14.6 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Hatzenport: Hatzenporter Laysteig
afstand:13.6 km
gelopen:September 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Hillesheim: Kylltal Route
afstand:13.9 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Irrel: Natuurpark Sud Eifel
afstand:17.2 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Laufeld: Grafschaft Pfad
afstand:16.2 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Mehring: Moselsteig Seitensprung Mehringer Schweiz
afstand:13.9 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Schönecken: Schönecken und Umgebung
afstand:11.9 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Treis-Karden: Buchsbaum Wanderpfad en Burg Eltz
afstand:17.6 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bekijk op kaart en/of download deze route


Park Lingezegen: Arnhem – Bemmel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Park Lingezegen: Arnhem – Bemmel
provincie:Gelderland
afstand:13.4 km
gelopen:Mei 2015
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
bron:website: http://parklingezegen.nl/
coördinaten start:51.93921, 5.90164
downloads: 1902 ( gpx: 1902 | kml: 0 )
Deze route begint echt bijna in mijn eigen achtertuin, de afgelopen jaren is men flink bezig geweest om het gebied tussen Arnhem en Nijmegen om te vormen naar een landschapspark en het werd voor ons hoog tijd om dit park eens te voet te gaan bekijken. Omdat er geen echte wandelroutes te vinden zijn die het gehele gebied doorkruisen (vreemd want het zou juist een wandel, fiets en kanogebied moeten worden), enkel korte wandelroutes van hooguit 4 km, besluiten we om de fietsroute te volgen. Wel proberen we, waar mogelijk om wandelpaden als alternatief te gebruiken en gezien de afstand van iets meer dan 40 kilometer hebben we de route in 3 etappen opgeknipt. Vandaag dus etappe 1. Vanuit Arnhem loopt de route langs de groene stadsrand richting het kassengebied van Huissen. Over een nieuw aangelegd fietspad komen we al snel aan bij het riviertje de Linge welke we een groot deel van deze route blijven volgen. Vlak bij Bemmel wordt de Linge verlaten en maken we nog een extra lus ten noorden van Bemmel om vervolgens in de dorpskern te eindigen. Je merkt tijdens het wandelen dat de route eigenlijk een fietsroute betreft. Sommige stukken zijn lang en recht en er is regelmatig weinig variatie in het uitzicht te ontdekken.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Park_Lingezegen_-_Arnhem_-_Bemmel.gpx”
aantal downloads: 1902  –  bestandsgrootte: 22,08 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 861f27882c71b40354203dd02c3b76be
SHA1: beae2eef2febfdc4a78db0de9280a7758fe6d048
SHA256:5bbd2672e59c7bcb8c8cbf09b1e586d2b00f9c96d3c6a5e1908a04f53ec67088
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Park_Lingezegen_-_Arnhem_-_Bemmel.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Arnhem - Bemmel
etappe 2: Bemmel - Elst
etappe 3: Elst - ArnhemHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2015). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Flevoland


Op deze pagina vindt u een overzicht van mijn gelopen wandelroutes in de provincie Flevoland. Om de pagina overzichtelijk te houden is een onderverdeling gemaakt in de afstanden 5-10 / 11-20 en 21-40 km. Is een bepaalde afstandscategorie op deze pagina niet aanwezig dan zijn er door mij nog geen wandelingen met deze afstand gemaakt.

Er zijn voor de provincie Flevoland in totaal 13 wandelingen aanwezig.

snel naar wandelroutes in Flevoland van 1 tot/met 10 km (2 wandelingen aanwezig)
snel naar wandelroutes in Flevoland van 11 tot/met 20 km (6 wandelingen aanwezig)
snel naar wandelroutes in Flevoland van 21 tot/met 40 km (5 wandelingen aanwezig)

Flevoland 1-10 km

In de categorie 1 tot en met 10 km zijn 2 wandelingen aanwezig.
snel naar wandelroutes in Flevoland van 11 tot/met 20 km (6 wandelingen aanwezig)
snel naar wandelroutes in Flevoland van 21 tot/met 40 km (5 wandelingen aanwezig)

Schokland: Eiland in de Polder
afstand:10.8 km
gelopen:Maart 2015
soort wandeling:Groene Wissel
bekijk op kaart en/of download deze route
Urk – Oude Dorp en Urkerbos
afstand:9.1 km
gelopen:Oktober 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bekijk op kaart en/of download deze routeFlevoland 11-20 km

In de categorie 11 tot en met 20 km zijn 6 wandelingen aanwezig.
snel naar wandelroutes in Flevoland van 1 tot/met 10 km (2 wandelingen aanwezig)
snel naar wandelroutes in Flevoland van 21 tot/met 40 km (5 wandelingen aanwezig)

Almere: Oostvaardersplassen
afstand:18.6 km
gelopen:Augustus 2014
soort wandeling:NS Wandeling
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Dagwandeling Oud-Kraggenburg
afstand:11.1 km
gelopen:December 2018
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:3.1e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: De Eemhof – De Kemphaan
afstand:20.9 km
gelopen:Augustus 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:10e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Knarbos – Zeewolde
afstand:18.7 km
gelopen:Juli 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:8e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Lelystad – Lelystad
afstand:16.2 km
gelopen:November 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:6e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Swifterbant – Lelystad
afstand:16.5 km
gelopen:Oktober 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:5e etappe
bekijk op kaart en/of download deze routeFlevoland 21-40 km

In de categorie 21 tot en met 40 km zijn 5 wandelingen aanwezig.
snel naar wandelroutes in Flevoland van 1 tot/met 10 km (2 wandelingen aanwezig)
snel naar wandelroutes in Flevoland van 11 tot/met 20 km (6 wandelingen aanwezig)

Pionierspad: De Kemphaan – Muiden
afstand:23.1 km
gelopen:Augustus 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:11e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Emmeloord – Swifterbant
afstand:23.0 km
gelopen:September 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:4e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Lelystad – Knarbos
afstand:22.4 km
gelopen:Juli 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:7e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Zeewolde – De Eemhof
afstand:21.1 km
gelopen:Augustus 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:9e etappe
bekijk op kaart en/of download deze route
Pionierspad: Zuidoostvariant Lelystad – Oostvaardersbos – Knarbos
afstand:24.4 km
gelopen:Augustus 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:6ae etappe
bekijk op kaart en/of download deze route