Graafschapspad: Doesburg – Brummen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Graafschapspad: Doesburg – Brummen
provincie:Gelderland
afstand:19.6 km
gelopen:Augustus 2021
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 8: Graafschapspad
etappe nummer:6e etappe
bron:Wandelgids Graafschapspad
coördinaten start:52.01185, 6.13421
startpunt:bushalte Karel Doormansingel, Doesburg
downloads: 811 ( gpx: 806 | kml: 5 )
De route van de zesde etappe van het Graafschapspad start in Doesburg en via de haven loop je al snel door het historische centrum van dit plaatsje. Eenmaal Doesburg uit volg je de komende 12 kilometer eenvoudig de dijk langs de IJssel. Ondanks het fraaie landschap dat de rivier, de uiterwaarden en de achterliggende polder te bieden hebben wordt dit na enige kilometers toch wat eentonig. Temeer daar er bijna geen bomen of struiken langs de dijk staan. Het is 12 kilometer zonder enige vorm van schaduw en helaas staan er langs dit traject ook geen bankjes, doorlopen dus. Wel kom je op dit traject zeer veel fietsers tegen. Vooral de wielrenners lijken haast te hebben en vinden andere gebruikers van dit voet- en fietspad maar lastig. Ook kom je langs dit traject diverse campings tegen die zich veelal links en rechts tegen de dijk aanklampen.

Het is fijn om op kilometer 14 de dijk te verlaten en om heel even van een andere omgeving te genieten. Het bos net voor Bronkhorst brengt eindelijk wat schaduw. De tocht gaat verder door het plaatsje Bronkhorst wat naast de prachtige historische gebouwen vooral heel veel horeca te bieden heeft. Net buiten Bronkhorst steken we met de veerpont de IJssel over om ruim een kilometer later bij het eindpunt van deze etappe aan te komen. Vanaf het eindpunt is het nog een kleine twee kilometer naar het treinstation.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “06_Doesburg_-_Brummen.gpx”
aantal downloads: 806  –  bestandsgrootte: 49,41 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 86a52d6c77b54c3019f72d8d5b7f75ff
SHA1: deca29b0cb8bde829bf7ab3e8c113f55424949f8
SHA256:32955316f41f192ffd54eb8b7d0a8126426c3865de4fbad978935c6f05cffc9c
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “06_Doesburg_-_Brummen.kml”
aantal downloads: 5
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Zutphen – Laren
etappe 2: Laren - Borculo
etappe 3: Borculo - Marienvelde
etappe 4: Marienvelde - Doetinchem
etappe 5: Doetinchem - Doesburg
etappe 6 Doesburg - Brummen:
etappe 7: Brummen - Zutphen

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *