Groesbeek: Nederrijk Noord en Zuid

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Groesbeek: Nederrijk Noord en Zuid
provincie:Gelderland
afstand:10.2 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Rijk van Nijmegen, Land van Kleef, Oost Betuwe
coördinaten start:51.79770, 5.93061
startpunt:Parkeerplaats Groesbeek Canadian War Cemetery, Zevenheuvelenweg 38, 6561 ES Groesbeek
downloads: 94 ( gpx: 93 | kml: 1 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route uit 2002 is nog geheel volgens de routebeschrijving uit de wandelgids te bewandelen. Vanaf de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek, gelegen aan de vanuit de 4-daagse van Nijmegen bekende Zevenheuvelenweg, start deze korte wandeling door het achterland van Groesbeek. Omdat het fiets/voetpad langs de Zevenheuvelenweg aan de overzijde loopt moet aan het begin al gelijk 2x de Zevenheuvelenweg overgestoken worden. Al vlak aan het begin van de route wordt de doorgaande weg verlaten en wordt via een smal hek een boerenerf betreden, het Binnepaedje. Vanuit het erf loopt een smal pad verder dwars het licht glooiende landschap. Het overgrootte deel van de route loopt over onverharde paden en daar waar de route over asfaltwegen loopt zijn deze over het algemeen erg rustig. Uitzonderingen hierop zijn het stukje langs de Wylerbaan en de Zevenheuvelenweg maar langs beide loopt een breed fiets/voetpad.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Belangrijke informatie:
Beste wandelaar, ter hoogte van Wylerbaan nr. 33 vind u rechts naast het pad borden met de tekst 'prive weg' en met de tekst 'verboden toegang'. Op de noordelijke helft (links) van het pad zit 'erfdienstbaarheid van weg tot het hebben en houden van een wandelpad'. De zuidelijke helft (rechts) van het pad is eigendom van Wylerbaan nr. 33 en derhalve door de eigenaar tot verboden toegangsgebied verklaard. Gebruik alhier dus de linkerzijde van het wandelpad. Bron: Wandelpadenplan Groesbeek, Visie en uitvoering, Centaurea, 2003.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Groesbeek_-_Nederrijk_Noord_en_Zuid_-_10.2_km.gpx”
aantal downloads: 93  –  bestandsgrootte: 14,95 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 911537df5e6abe071cd862559a2cf75b
SHA1: 3c0cbe9383f3a327aee07e7b18e76b6334600085
SHA256:aa6d9f5acb83de5108b65ef1321b1271281d405453f8a5e18659d4cfc6991d06
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Groesbeek_-_Nederrijk_Noord_en_Zuid_-_10.2_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *