Winschoten: Bossen, Akkers en de Pekel-Aa

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Winschoten: Bossen, Akkers en de Pekel-Aa
provincie:Groningen
afstand:21.8 km
gelopen:September 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:53.13921, 7.03588
downloads: 2195 ( gpx: 2194 | kml: 1 )
Aardige wandeling door de omgeving van Winschoten en Oude Pekela. De route begint echter met bijna 3 kilometer door het plaatsje Winschoten zelf. Dat de route hier vooral door de winkelstraat loopt is jammer, liever had ik door de naastgelegen parken gelopen. Gelukkig wordt de bebouwing daarna ingeruild voor natuur en ruimte. Afwisselend loop je tussen akkers en bossen. Op een aantal akkers staat de Hennep manshoog (in Oude Pekela blijkt een Hennep verwerkende fabriek te staan). De paden zijn soms wel lang en recht. de vergezichten over het Groninge landschap zijn fraai. De routebeschrijving is hier en daar onhandig geformuleerd zodat het soms even puzzelen is om de juiste weg te vinden. Een echt hoogtepunt kent de route niet en het is jammer om te zien dat de provincie er voor heeft gekozen om boven de meeste natuurgebiedjes een hoogspanningstracé neer te zetten (of zou de natuur zich onder het tracé hebben ontwikkeld?).
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 2,67 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Winschoten_-_Bossen_Akkers_en_de_Pekel-Aa.gpx”
aantal downloads: 2194  –  bestandsgrootte: 18,26 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 014d3ac6b4da5742ebde51e3bb36a355
SHA1: 465d7855f3d21daa1511ae9aa1f5e2073ba95be2
SHA256:21ba38a52d0f369112ac5d6463c29af7f258dc9f61b5b9e0ce6f3ba4dab90006
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Winschoten_-_Bossen_Akkers_en_de_Pekel-Aa.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

5 gedachten over “Winschoten: Bossen, Akkers en de Pekel-Aa

 1. “De routebeschrijving is hier en daar onhandig geformuleerd” Dat je kritiek hebt op de routebeschrijving is prima, bedenk echter wel dat dat zeer persoonlijk is. Ik zou het wel op prijs stellen dat je dit niet alleen op je website plaatst, maar ook de bouwer van de route daarover inlicht. Alleen zo kunnen de routebeschrijvingen beter worden…. Doe je dat voortaan? Bedankt!

  • Sorry, had je eerdere bericht niet gelezen!!!

   “Tot slot had ik al gekeken of het mogelijk was met de routemaker in contact te komen maar dat is alleen mogelijk door je eerst te registreren”. Nee hoor; bij elke routebeschrijving staat een e-mailadres…

   • Beste Bart, ik begin te vermoeden dat jij de maker van deze route bent? Ik heb zojuist nog even gekeken of ik idd een email-adres bij de route zie staan maar ik kan op de routepagina toch echt geen email-adres vinden. Misschien zie je het adres alleen als je al geregistreerd bent? Ik kan alleen een knop “Geef reactie” vinden maar daar dien ik mij dan op het volgende scherm eerst voor te registreren. Misschien zie ik iets over het hoofd?

 2. Je schrijft: “De routebeschrijving is hier en daar onhandig geformuleerd zodat het soms even puzzelen is om de juiste weg te vinden”. Weleens op het idee gekomen daar de routemaker op te attenderen en een tekstverbeteringsvoorstel te doen? Leuk daar op je site over te “klagen”, nog leuker is het een contructieve bijdrage te leveren om de routebeschrijving te verbeteren. Deze wandelroutes zijn gratis: “voor wat hoort wat”…..

  • Hoogst merkwaardige reactie, ik geef een beschrijving van een door mij gelopen wandeling waarbij ik soms ook reageer op de routebeschrijving, een wegafzetting of de routemarkering, zowel positief als negatief. Dat heeft niets met “klagen” te maken, het is een persoonlijke beleving. Het is best mogelijk dat de beschrijving voor jou wel glashelder was. Op de website waar deze routebeschrijving vandaan komt staan overigens geen “aanvullende voorwaarden” voor gebruik, er is net als bij onze website nergens sprake van “voor wat hoort wat”. Natuurlijk vinden wij het ook leuk om een reactie op een wandeling te krijgen maar wij verplichten je tot niets. Tot slot had ik al gekeken of het mogelijk was met de routemaker in contact te komen maar dat is alleen mogelijk door je eerst te registreren.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *