Harderwijk: Cyriasische Veld

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Harderwijk: Cyriasische Veld
provincie:Gelderland
afstand:4.6 km
gelopen:April 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.30754, 5.68329
startpunt:parkeerplaats nabij kruising Leuvenumseweg en Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg, Ermelo
downloads: 341 ( gpx: 339 | kml: 2 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De originele route is nog bijna geheel te bewandelen. Wel zijn, zoals ook bij andere wandelingen in deze regio de leuke, smalle, kronkelige paden deels omgevormd tot gecombineerde wandel- en mountianbikepaden. En dat is jammer want als wandelaar wil je niet opschrikken van gebel of geroep van voorbijrazende fietsers.

Het startpunt van de route is wel aangepast. De route start eigenlijk iets noordelijker aan de Hekkenweg maar dat pad is tegenwoordig afgesloten met een slagboom en aldaar zijn geen alternatieve parkeermogelijkheden. Ondanks dat de route nu aan de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg start is het verloop van de route hetzelfde gebleven. Enkel het stuk over de Hekkenweg vanaf de oude parkeerplaats naar de start van de routelus is komen te vervallen.

De route loopt eigenlijk geheel door het bos. De naam Cyriasische Veld is ietwat misleidend want de route loopt enkel langs de rand van dit droge heideveld en voormalig zandverstuivingsgebied. Wel heb je vanuit de bosrand enkele mooie uitzichten over dit veld. De daarop volgende route door het bos is fraai en loopt slingerend over smalle paden langs en tussen de oude, inmiddels met bos begroeide, zandduinen. Maar zoals hierboven al aangegeven dien je dit stuk van de route wel te delen met een aantal fietsers.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Harderwijk_-_Cyriasische_Veld_-_4.6_km.gpx”
aantal downloads: 339  –  bestandsgrootte: 24,30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1d52d0943f12a104b934196fa4e2c444
SHA1: 2d431b14d2c8dcd0cb3deaedd1cfbb36faf509eb
SHA256:dc8c9063ab5aaab0e637df54d5b57cbf77f604584106eab5818a5a203d434fbe
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Harderwijk_-_Cyriasische_Veld_-_4.6_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *