Hasborn: Bäche Pfad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Hasborn: Bäche Pfad
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:14.6 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.outdooractive.com
coördinaten start:50.05437, 6.91172
De beschrijving van deze route op internet beloofd veel en daardoor valt de route misschien wat tegen, zeker, er zitten leuke stukjes in de route maar toch ook aardig wat eentonige, saaie, stukken. Positief is dat de route weinig asfalt volgt. Vanuit het dorpje Hasborn volgt eerst een flinke afdaling over een smal, glibberig pad, om vervolgens middels een wankel bruggetje het stroompje de Sammetbach over te steken. Daarna een flinke klim omhoog. Bij het bereiken van de doorgaande weg ben ik even bang dat deze een heel stuk gevolgd gaat worden maar al na een paar meter schiet de route links van de weg de berg op. Een smal, stijl pad met vele slingers. Zo loop je min of meer parallel aan de weg maar wel door het bos.

Hierna wordt de route beter beloopbaar maar ook een stukje saaier, de bossen en akkers op de hoogvlakte zijn eentonig. Het wordt eigenlijk pas weer leuk na het passeren van het dorpje Niederscheidweiler. Eerst een open stukje met rondom akkerland om vervolgens over een smal pad af te dalen richting wederom het stroompje de Sammetbach. Na het nogmaals oversteken van het stroompje via een eveneens gammel bruggetje volgt nog een aardige klim omhoog richting het startpunt.

Halfverwege de route veranderd het wandelpad voor ruim een kilometer in een kort gemaaide grasbaan, halfverwege deze grasbaan kom je in een bocht langs een verfrissingspunt, enkel een geldkistje, een prijslijst en enige koele drankjes, zelfservice. Weer wat verderop staat de inmiddels te vaak geziene "weersteen aan een touwtje".
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Hasborn_-_Bache_Pfadt.gpx”
aantal downloads: 209  –  bestandsgrootte: 61 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 650098b94f9561ce6b24b0449078d25d
SHA1: 02ab2540885a28e74a85997455cadf6cc96202a2
SHA256: 0d60948ef4d2cee2e78a5b9b5a6bb3d794c16c03b38e236c15689ede93572b37

Parkeren kan in Hasborn op de parkeervakken tegenover de brandweerkazerne, voor het sportveld. Er zijn meer dan voldoende parkeervakken aanwezig aan de Gemeindehaus. Voor de autonavigatie: Am Bahnhof, 54533, Hasborn
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *