Hasborn: Bäche Pfad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Hasborn: Bäche Pfad
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:14.6 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.outdooractive.com
coördinaten start:50.05437, 6.91172
downloads: 1074 ( gpx: 1074 | kml: 0 )
De beschrijving van deze route op internet beloofd veel en daardoor valt de route misschien wat tegen, zeker, er zitten leuke stukjes in de route maar toch ook aardig wat eentonige, saaie, stukken. Positief is dat de route weinig asfalt volgt. Vanuit het dorpje Hasborn volgt eerst een flinke afdaling over een smal, glibberig pad, om vervolgens middels een wankel bruggetje het stroompje de Sammetbach over te steken. Daarna een flinke klim omhoog. Bij het bereiken van de doorgaande weg ben ik even bang dat deze een heel stuk gevolgd gaat worden maar al na een paar meter schiet de route links van de weg de berg op. Een smal, stijl pad met vele slingers. Zo loop je min of meer parallel aan de weg maar wel door het bos.

Hierna wordt de route beter beloopbaar maar ook een stukje saaier, de bossen en akkers op de hoogvlakte zijn eentonig. Het wordt eigenlijk pas weer leuk na het passeren van het dorpje Niederscheidweiler. Eerst een open stukje met rondom akkerland om vervolgens over een smal pad af te dalen richting wederom het stroompje de Sammetbach. Na het nogmaals oversteken van het stroompje via een eveneens gammel bruggetje volgt nog een aardige klim omhoog richting het startpunt.

Halfverwege de route veranderd het wandelpad voor ruim een kilometer in een kort gemaaide grasbaan, halfverwege deze grasbaan kom je in een bocht langs een verfrissingspunt, enkel een geldkistje, een prijslijst en enige koele drankjes, zelfservice. Weer wat verderop staat de inmiddels te vaak geziene "weersteen aan een touwtje".
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Parkeren kan in Hasborn op de parkeervakken tegenover de brandweerkazerne, voor het sportveld. Er zijn meer dan voldoende parkeervakken aanwezig aan de Gemeindehaus. Voor de autonavigatie: Am Bahnhof, 54533, Hasborndownload de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Hasborn_-_Bache_Pfadt.gpx”
aantal downloads: 1074  –  bestandsgrootte: 60,80 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 650098b94f9561ce6b24b0449078d25d
SHA1: 02ab2540885a28e74a85997455cadf6cc96202a2
SHA256:0d60948ef4d2cee2e78a5b9b5a6bb3d794c16c03b38e236c15689ede93572b37
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Hasborn_-_Bache_Pfadt.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *