Heerde: Renderklippen, Pluizenmeer, Ossenberg en Emmanuelspreng

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Heerde: Renderklippen, Pluizenmeer, Ossenberg en Emmanuelspreng
provincie:Gelderland
afstand:14.2 km
gelopen:April 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.39052, 5.99743
startpunt:parkeerplaats nabij Elburgerweg 31, 8181 EM Heerde
downloads: 331 ( gpx: 328 | kml: 3 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling loopt bijna geheel volgens de routebeschrijving van begin 2000. Alleen het stukje over de Dellenweg is ivm de veiligheid aangepast door gebruik te maken van een min of meer parallel lopend pad. Vanaf de parkeerplaats gaat de wandeling eerst naar de schaapskooi en vervolgens over de langgerekte stuifduinen in het zuiden van de Renderklippen. Op dit stuk van de route wandel je zeker niet alleen. Na het verlaten van het stuifduin wordt het echter een stuk rustiger in het gebied. Via smalle, kronkelende, bospaden wordt het Pluizenmeer aangedaan, één van de vennen in dit gebied. Via de schuilhut wordt nog een laatste stuifduin aangedaan om vervolgens de route door de bossen voort te zetten. Het is wel jammer dat ook alle paden in het gebied zijn opengesteld voor mountainbikers. De paden zijn veelal te smal om elkaar goed te kunnen passeren. En op de natte, lage, delen zijn de paden hier en daar volledig kapot gereden.

Aan de noordzijde volgt de route een redelijk lang stuk over een verhard fietspad richting de Ossenberg. Na het passeren van de Ossenberg loopt de route vlak langs het Heerderstrand maar van deze plas krijg je enkel af en toe een glimp te zien. Het laatste deel van de route loopt door het gebied van de Heerder Sprengen en volgt de route een stuk parallel aan de Middelste Heerderbeek.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Heerde_-_Renderklippen_-_Pluizenmeer_-_Ossenberg_en_Emmanuelspreng_-_14.2_km.gpx”
aantal downloads: 328  –  bestandsgrootte: 49,81 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a9cf8842408d550f3426fc7f0365a9c7
SHA1: 01c252ab3ce1e1f04b5ea6c7a59d054a4613ed8c
SHA256:2346755b1db7aaaf1f3ed34870bf21d4106543246dc5c5a598e4e288b361080e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Heerde_-_Renderklippen_-_Pluizenmeer_-_Ossenberg_en_Emmanuelspreng_-_14.2_km.kml”
aantal downloads: 3
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *