Heerewaarden: Buitenpolder en Nieuw Fort St. Andries

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Heerewaarden: Buitenpolder en Nieuw Fort St. Andries
provincie:Gelderland
afstand:8.2 km
gelopen:April 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.80082, 5.35932
startpunt:parkeerplaats nabij Sluis Sint Andries 1, 6624 KA Heerewaarden
downloads: 553 ( gpx: 547 | kml: 6 )
Deze route langs Nieuw Fort St. Andries en door de Buitenpolder Heerewaarden is voor de avontuurlijke wandelaar. Onderweg moeten een paar hindernissen genomen worden. De aansluiting tussen beide gebieden is niet ideaal.

Vanaf de parkeerplaats kom je al snel bij de brug naar Nieuw Fort St. Andries. Via een rondje langs de ruïne (eind 2e wereldoorlog door de bezetter opgeblazen) gaat de route verder langs de uitkijktoren (overblijfsel uit de tijd van de koude oorlog maar nu gerestaureert en in gebruik als uitkijktoren) pal naast het fort. Vanzelfsprekend klimmen we omhoog om van het uitzicht te genieten. De route verlaat vervolgens het fort en gaat richting de sluizen van Sint Andries.

Hierna volgt een stuk over de dijk (fietspad) tot we tegenover huisnummer 4 de weg oversteken en de route aldaar dood lijkt te lopen. Hier dien je echter de berm een goede 100 meter te volgen om vervolgens de eerste doorgang naar links te nemen, een weiland zonder hek. Blijf hier links van de afrastering. Aan het eind wordt de doorgang versperd door prikkeldraad. Er staat echter een scheef gezakte paal onder. Is dit een overstap? Mogen we door dit weiland lopen? Het werkt in ieder geval wel. Vervolgens staan we gelijk in de Buitenpolder Heerewaarden en volgen we voorlopig de pijlen op de paaltjes. Het is hier prachtig en er zijn geen andere wandelaars te bekennen. We blijven onze GPS-track volgen en komen na enige tijd bij een picknickttafel met doorstap in wederom een hek. Vervolgens loopt de route een stukje verder over een verlaten 4x4/offroad circuit. Aan het eind van het pad kunnen we door het hek en staan we weer in de Buitenpolder.

Bij de alternatieve parkeerplaats aangekomen wordt de doorgang opnieuw door een hek versperd. Vreemd, want het terrein achter het hek is vrij toegankelijk via andere ingangen. We klimmen over het hek en volgen zo de laatste meters door de Buitenpolder.

Na het nogmaals oversteken van de weg gaat de route verder via de uiterwaarden. Vanwege het hoge water kunnen we aan het eind de geul niet voorrangs de afrastering passeren. We klimmen over het metalen hek en volgen aan de andere zijde van deze afrastering onze weg richting de Maas. Vanaf hier kunnen we zonder verdere opstakels onze route terug naar de parkeerplaats volgen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Heerewaarden_-_Buitenpolder_en_Nieuw_Fort_St_Andries_-_8.2_km.gpx”
aantal downloads: 547  –  bestandsgrootte: 30,50 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 597b2545151175d531196089fa09aafa
SHA1: 8cc8623cb490a6aae85dac409888cd1f410880fa
SHA256:73a0fe21050574ca4825aa202b570c5b80e08f4eaac91efc531440ed99a7eeb8
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Heerewaarden_-_Buitenpolder_en_Nieuw_Fort_St_Andries_-_8.2_km.kml”
aantal downloads: 6
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *