Hoenderloo: Nationaal Park De Hoge Veluwe – Oud Reemsterzand en Jeneverbesschenbosch

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Hoenderloo: Nationaal Park De Hoge Veluwe – Oud Reemsterzand en Jeneverbesschenbosch
provincie:Gelderland
afstand:7.8 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zuid Veluwe
coördinaten start:52.06953, 5.83747
startpunt:Parkeerplaats Wildbaanweg, Hoenderloo
downloads: 141 ( gpx: 141 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route is een reconstructie van de voormalige witte paaltjesroute. De paaltjes zijn echter al lang verdwenen en een aantal paden in het westen van deze route bestaan inmiddels ook niet meer. Op sommige punten ten wensten van deze route is daarom naar alternatieve paden gezocht. Hierbij is wel geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de originele wandeling te blijven.

Vanaf de parkeerplaats loopt het pad direct over de begroeide zandduinen. Het eerste stukje gaat dan ook door bosrijk gebied maar al snel wordt de vlakte met heide aangedaan. De gehele tocht is afwisselend en loopt over heidevelden, door bossen en langs zandvlakten. Persoonlijk vond ik het jeneverbessenbos in het wesnten van de route (weer) fraai om te zien. Jeneverbessen is zulke grote aantallen komen in Nederland niet zo heel veel meer voor.

Had ik deze route ook gelopen als deze niet was opgenomen in de wandelgids Zuid-Veluwe (Stap voor Stap)? Vermoedelijk niet. Ik blijf de toegangsprijs (dagkaart Nationaal Park De Hoge Veluwe) voor een wandeling van 90 minuten aan de hoge kant vinden (ruim euro 20 voor 1 persoon + auto). Een soortgelijk landschap vind je ten westen van het park in de gratis toegankelijke natuurgebieden de Planken Wambuis en Noord Ginkel en ten oosten van het park in de gratis toegankelijke natuurgebieden Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Het startpunt van deze route ligt in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Voor het park is een entreebewijs/dagkaart nodig. Zie voor meer informatie de website van Nationaal Park De Hoge Veluwe .download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Hoenderloo_-_park_Hoge_Veluwe_-_Oud_Reemsterzand_en_Jeneverbesschenbosch_-_7.8_km.gpx”
aantal downloads: 141  –  bestandsgrootte: 30,60 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 4271e414810b0a058400b0a0e66557e4
SHA1: 810d4ef9ad66e4ec4655cf2e0de467ce59d1f8d2
SHA256:c4f52b2c5b8ddd6cad9e6b04da6c143391265ba8e7641805905147545c559cc1
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Hoenderloo_-_park_Hoge_Veluwe_-_Oud_Reemsterzand_en_Jeneverbesschenbosch_-_7.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *