Horn-Bad Meinberg: Holzhausen Externsteine

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Horn-Bad Meinberg: Holzhausen Externsteine
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:14.8 km
gelopen:Juli 2020
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.87514, 8.91163
downloads: 593 ( gpx: 578 | kml: 15 )
Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een kilometer naar de Externsteine. Het is nog geen 10.00 uur waardoor het heerlijk rustig is rondom deze toeristische bezienswaardigheid. De beklimming van de stenen is nog gesloten en ik heb geen zin om 15 minuten te wachten. Doorlopen dus. Vanaf de stenen volgt direct een stevige klim de berg op. Een breed bospad (forstweg) zoals zovele in dit gebied. Na het kruisen van de verharde weg veranderd het pad in een grasbaan. Ook de vegetatie veranderd van naaldbomen in loofbomen. Halverwege de route loop je een flink stuk door het plaatsje Berlebeck. Hier had de route van mij wel omheen mogen lopen. Op de terugweg loopt de route door een veel opener landschap. Bossen maken plaats voor weilanden en akkerland. Hierdoor krijg je mooie vergezichten over het landschap.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Adres voor de navigatie: Schliepsteinweg, 32805 Horn-Bad Meinberg.

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Horn-Bad_Meinberg_-_Holzhausen_Externsteine_-_14.8_km.gpx”
aantal downloads: 578  –  bestandsgrootte: 57,30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 68caa93fdc5d25f3892ec55cf15253ad
SHA1: ce2e46030bf5a0d321ad06bee54eec01fa4883f9
SHA256:8e630fedbaac2b8311b6d621f65f25d56232c243aeb2823ae4da05690a3651bc
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Horn-Bad_Meinberg_-_Holzhausen_Externsteine_-_14.8_km.kml”
aantal downloads: 15
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2020). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

2 gedachten over “Horn-Bad Meinberg: Holzhausen Externsteine

 1. Hallo Michel,
  Je hebt een mooie en interessante web site.
  Ik heb er een route van gedownload. !!Super!!

  ps kleine hint:
  Ik denk dat je op de website 2 letters hebt omgewisseld.
  Bij gereedschappen staat GXP waar denk ik GPX zou moeten staan.

  • Bedankt voor uw berichtje en uw oplettendheid. De schrijffout is inmiddels aangepast. Veel wandelplezier in Nordrhein-Westfalen.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *