Irrel: Natuurpark Sud Eifel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Irrel: Natuurpark Sud Eifel
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:17.2 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: nl.wikiloc.com
coördinaten start:49.85452, 6.44720
downloads: 1152 ( gpx: 1151 | kml: 1 )
Vanaf de parkeerplaats gaat de route eerst naar de Irreler Wasserfälle, eigenlijk alleen een stroomversnelling en gezien de (te) vele toeristen die hier rondhangen loop ik snel verder. De track welke ik volg stuurt mij direct de verkeerde kant op maar na een stukje teruglopen vind ik toch de juiste route.

De route gaat de trappen op richting de Teufelsschlucht, gezien de vele mede toeristen die ik onderweg tegenkom ben ik blij dat mijn route de trap halfverwege verlaat en een smal, rustig bospad volgt. Al snel wordt het pad smaller en loop je langs stijle hellingen en op het oog dito afgronden over een prachtig pad langs de berghelling. Loop hier vooral niet te snel want er zitten verradelijke bochten in het pad en de afgrond oogt diep. Na zo'n 4 km stuurt de track mij regelrecht een steengroeve in. Omdat, gezien de stijle wanden rondom, de kans klein is dat dit de correcte route is besluit ik de GPS track even te verlaten en mijn eigen weg te zoeken. Door wat smalle paden tussen door de akkers kom ik uiteindelijk weer op het juiste pad uit. Vanaf hier wederom een smal pad met hier en daar de hindernis van een flinke omgevallen boom.

Op de grens met Luxemburg heb je vanaf de rotswand een mooi uitzicht uitzicht over het plaatsje Echternach. De route gaat vanaf hier richting Ernzen alwaar de Felsenweiher in Ernzen aan de route ligt. Eigenlijk is deze Felsenweiher niet echt de moeite van het bezoek waard, het is een verdiepte vijver met troebel water..... maar de route loopt er toch langs. Nu gaat de route verder richting de Teufelsschlucht. De Teufelsschlucht zelf doet de route niet aan (dichtbijzijnste bordje geeft 0.8 km aan) maar loopt hier wel tussen een paar mooie rotspartijen door. Gezien de vele toeristen die ook hier rondlopen besluit ik om niet naar de Teufelsschlucht zelf te lopen en de route voort te zetten richting het eindpunt. Na een laatste stuk over het fietspad en wederom over de brug bij de stroomversnelling kom ik weer bij het eindpunt aan.

De hieronder te downloaden track bevat de gecorrigeerde, geheel te belopen route.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...

Parkeren kan op de parkeerplaats aan de L4 (doorgaande weg van Irrel naar Prumzurlay). Vanuit Irrel ligt de parkeerplaats op ongeveer 900 meter voorbij de rotonde, aan de rechterzijde. Er staat enkel een blauw bordje met de bekende witte P. Even goed opletten want je rijdt de parkeerplaats zo voorbij.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Irrel: Natuurpark Sud Eifel”
aantal downloads: 1151  –  bestandsgrootte: 55,20 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c17d989968f396aa511122576b6d20be
SHA1: d550e15f0d032bef075c115d68a6b86918d992d2
SHA256:4bddace321236c7686261b30297e0d52035ca4e00d0daf649678a762018d3f32
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Irrel_-_Natuurpark_Sud_Eifel.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *