Jalhay: Promenade de la Hoëgne – L écume au pied des Fagnes

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Jalhay: Promenade de la Hoëgne – L écume au pied des Fagnes
afstand:11.2 km
gelopen:Oktober 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:20 onvergetelijke wandelingen (VisitWallonia.be)
coördinaten start:50.50810, 5.96030
startpunt:Parkeerplaats Promenade de la Hoëgne, nabij Chem. de Belle Heid 15, 4845 Jalhay, Belgium
downloads: 207 ( gpx: 207 | kml: 0 )
De Hoëgne is een riviertje dat zijn oorsprong vindt in de natte veengebieden in het noordoosten van Belgie. Via de Vesdre en een klein stukje via de Ourthe mondt deze ten slotte in Luik uit in de Maas. Na het verlaten van de snelweg en via een klein stukje over de doorgaande weg slaan we een onbeduidend smal weggetje in dat direct bergafwaarts loopt. Gelukkig geeft een bord aan dat we de juiste afslag genomen hebben. Onderaan aangekomen ligt de parkeerplaats aan de overkant van het riviertje en loopt de weg dwars door de rivier. Wij kijken even de kat uit de boom maar als we een andere auto zonder problemen het riviertje zien oversteken wagen we ook zelf de oversteek. De parkeerplaats is ruim en als wij aankomen is er nog voldoende plaats. Echter bij terugkomst staat de gehele parkeerplaats vol. Van die vele bezoekers merk je tijdens de wandeling overigens weinig.

Het eerste deel van de route waarbij je afwisseld de Hoëgne over de linker dan wel de rechteroever stroomopwaarts volgt is ronduit schitterend. Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en het kabaal van het water verdringt ieder ander geluid. Aan het begin is het pad nog vlak maar verder stroomopwaarts moeten we steeds vaker over grote stenen en rotsen klauteren. Op sommige stukken zijn voorzieningen als trappen, bruggen en vlonders aangebracht. Deze zijn echter bijna allemaal nodig aan vervanging toe. Ons tempo op deze eerste 5 kilometer ligt een stuk lager dan ons gewoonlijke wandeltempo.

Het tweede deel van de route gaat grotendeels over bospaden en de tweede helft van deze etappe loopt bijna geheel bergafwaarts. Op sommige delen loop je over smalle bospaden maar stukken lopen ook over de bekende brede werkpaden. Ook dit stuk is zeker de moeite waard maar het valt een beetje in het niet na al het moois wat we de eerste kilometers langs de Hoëgne hebben gezien.

Op het eind loopt de route nog even over verharde maar zeer rustige wegen door agrarisch gebied om tot slot weer via het bos terug te keren naar het startpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Jalhay_-_Promenade_de_la_Hoegne_-_L_ecume_au_pied_des_Fagnes_-_11.2_km.gpx”
aantal downloads: 207  –  bestandsgrootte: 32,57 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: ca99d2a9bb7c0337469d300b1825ef3a
SHA1: a661dca7af026087923f08dce2b3c81030a08c95
SHA256:590733bd0d70b9f45584e86a833f981724bd412d1c6c30822d56b537c726f253
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Jalhay_-_Promenade_de_la_Hoegne_-_L_ecume_au_pied_des_Fagnes_-_11.2_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *