Joppe: landgoed ’t Joppe, Gorsselsche Heide en de Kring van Dorth

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Joppe: landgoed ’t Joppe, Gorsselsche Heide en de Kring van Dorth
provincie:Gelderland
afstand:18.1 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids IJsselvallei Zuid
coördinaten start:52.20789, 6.23135
startpunt:Parkeerplaats tegenover Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming kerk, Joppelaan 73, 7215 AD Joppe
downloads: 113 ( gpx: 113 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De routebeschrijving uit 2003 klopt nog grotendeels. Wel zijn op diverse plaatsen de in de gids genoemde markeringen of borden niet langer aanwezig. Bij de Reeverdijk is het pad onderbroken door een terras met hekwerk en op de Gorsselse heide is aan de oostzijde een wandelpad verdwenen. Vlak voordat de route weer terug bij landgoed 't Joppe aankomt kies ik er voor om de drukke Joppelaan zo snel mogelijk te verlaten. Hierdoor loopt mijn route hier voor een klein stukje net iets anders dan de originele route.

Vanaf de kerk in Joppe loopt de route eerst over afwisseld brede en smalle paden over landgoed 't Joppe om vervolgens naar de zuidelijker gelegen Gorsselse heide te gaan. Dit deel van de route loopt veelal over onverharde paden en op de stukjes die over verharde wegen lopen kom ik bijna geen verkeer tegen.

Vanaf de heide gaat de route wederom over rustige paden verder richting de Kring van Dorth. Dit stuk van de route volgt wat meer de geasfalteerde binnenwegen maar ook op deze wegen kom ik maar weinig verkeer tegen. Dat blijft eigenlijk zo tot ik voor de 2e keer de Lochemseweg oversteek richting de Joppelaan. De Joppelaan is smal en het is er druk met verkeer. Deze 500 meter lopen dan ook niet prettig. Ik besluit dan ook om de laatste 100 meter van deze weg niet af te maken en in de bocht het onverhard zijpad te nemen. Via landgoed 't Joppe is het nu nog maar een klein stukje terug naar de parkeerplaats.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Ter hoogte van de Reeverdijk 5 te Eefde wordt het pad rechtdoor onderbroken door een gebouw met terras. Er net voor het gebouw loopt een smal pad naar rechts via dit pad achterlangs het perceel kom je op een breed erfpad uit. Er zijn geen borden aanwezig dat de doorgang aldaar niet toegestaan zou zijn.

Door de vele regen van de afgelopen weken staat een deel van de paden op de Gorsselse heide volledig onder water. Alleen met (hoge) waterdichte schoenen of laarzen kun je dat pad momenteel belopen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Joppe_-_landgoed_t_Joppe_-_Gorsselsche_Heide_en_de_Kring_van_Dorth_-_18.1_km.gpx”
aantal downloads: 113  –  bestandsgrootte: 36,04 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 773da5dbd6efbdc0744c2854ff0a7739
SHA1: 92952ac14031194f0cf1d390ab24c92899567427
SHA256:d16f0e18f8b5b1563b63cb79ec1ad56c142cd8785093fa7bd8b9e8a7c8ccdcaa
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Joppe_-_landgoed_t_Joppe_-_Gorsselsche_Heide_en_de_Kring_van_Dorth_-_18.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *