Kamperland: Natuurgebied de Schotsman op Noord-Beveland

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Kamperland: Natuurgebied de Schotsman op Noord-Beveland
provincie:Zeeland
afstand:5.4 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zeeland en West Brabant
coördinaten start:51.58560, 3.65876
startpunt:Parkeerplaats De Schotsman, Schotsmanweg Kamperland
downloads: 96 ( gpx: 96 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling is (2024) op de website van Staatsbosbeheer te vinden onder de naam 'Wandelroute Schotsman groen'. Het overzichtskaartje op de site laat zien dat beide routes hetzelfde traject volgen. Helaas is deze informatie niet langer actueel. Voor een groot deel loopt de route nog conform de beschrijving. Echter aan de oostkant is een doorgang afgesloten waardoor de route van Staatsbosbeheer daar nu anders loopt. En één van de paden van de lus in het noordoosten is thans ook voor bezoekers afgesloten. De paaltjesroute is hierdoor een flink stuk ingekort. Wij hebben echter door gebruik te maken van een andere doorgang alsnog een stuk van het oosterlijk deel van de Schotsman kunnen lopen.

Het heeft de afgelopen weken veel geregend en dat is in het gebied te merken. Grote delen van de paden en het aangrenzende bos staan deels of geheel onder water en de velden hebben momenteel meer weg van beginnend hoogveen. Zonder laarzen of hoge waterdichte schoenen is deze wandeling momenteel niet te lopen.

Vanaf de parkeerplaats loop je al na een paar honderd meter tegen de eerste watervlakte aan. Het bredere, parallel aan de Oost-westweg lopende, pad staat ook voor een groot deel onder water. Langs de rand van het Veerse Meer valt de wateroverlast dan weer erg mee. Het stuk over de grasvlakte is zonder meer zompig en als verderop weer de paden opgezocht worden dan staan deze hier en daar weer volledig onder water. De uitzichten op het Veerse Meer en de Veersegatdam zijn echter fraai en ook de grote gras(mos)vlakten iets verder van het meer afgelegen zijn zeker mooi.

Na drie en halve kilometer lijkt er een groen paaltje verkeerd te staan en na bijna 4 kilometer, we hebben de groene paaltjes route dan verlaten, lopen we aan de overkant van de Schotsmanweg tegen een dicht hek aan. De groene paaltjesroute is hier in het veld door Staatsbosbeheer aangepast. We lopen terug en pikken de groene route weer op tot net over een brug. Daar kunnen we naar rechts om iets verderop de Schotsmanweg alsnog over te steken en daar de route verder te vervolgen. Dit deel van de route is voor een stuk voorzien van blauwe paaltjes.

Als we het oosterlijk deel van de Schotsman verlaten en na een kort stukje over de Schotmansweg het gebied, conform de wandelroute, wederom in willen is ook dit noordoosterlijk gelegen deel met een hek afgesloten. Omdat er ook geen alternatief mogelijk is lopen we maar rechtdoor over de Schotmansweg terug naar de parkeerplaats.

Deze afsluitingen maken de route een stukje korter maar ook een stuk minder aantrekkelijk dan de oorspronkelijke route.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Deze korte route is eventueel uit te breiden tot maximaal 8.7 kilometer door een combinatie te maken met de wandeling Kamperland: Wandelroute Schotsman geel. Beide routes overlappen elkaar over de lengte van één kilometer.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kamperland_-_Natuurgebied_de_Schotsman_op_Noord-Beveland_-_5.4_km.gpx”
aantal downloads: 96  –  bestandsgrootte: 21,98 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b6666449ee200631add3486baa00dba1
SHA1: 8b6d38c30499302a019b9a122bc33672aff18e11
SHA256:0f09ad117e65d10f09978c996fd43f608e8d2c50aa18cbdcd7e51a7a7ce33ebb
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kamperland_-_Natuurgebied_de_Schotsman_op_Noord-Beveland_-_5.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *