Kekerdom: Gelderse Poort – Millingerwaard

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Kekerdom: Gelderse Poort – Millingerwaard
provincie:Gelderland
afstand:8.4 km
gelopen:December 2021
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.86314, 6.00506
startpunt:parkeerplaats nabij Weverstraat 96B, 6579 AG Kekerdom
downloads: 670 ( gpx: 668 | kml: 2 )
Bij sommige wandelingen zijn de verwachtingen soms wat te hoog gespannen. Zo ook bij deze wandelroute. Vanuit het plaatsje Kekerdom loop je na een paar honderd meter over de dijk al snel het natuurgebied de Millingerwaard in. Hier gaat de route echter gelijk over een zeer modderig wandelpad waarbij je bij iedere stap die je zet tot aan je enkels in de modder wegzakt. Het is nog een hele tour om hier niet uit te glijden en plat in de modder te belanden. Na een kleine kilometer wordt het pad echter beter. Volgens mijn route zou ik hier rechtsaf, dwars door de plas, naar de overkant kunnen lopen. Echter ik zie alleen een grote vlakte water voor mij. Pas thuis lees ik op een website dat dit pad alleen beloopbaar is bij waterstanden lager dan +9m NAP. Ik besluit daarom linksaf richting de doorgaande weg te gaan en aldaar het fietspad over de dijk te nemen. Via de Wailboerweg kan ik zo'n 3 kilometer verderop de oorspronkelijke route weer oppikken. De omweg blijft beperkt tot een paar honderd meter extra. Nu begint eigenlijk het mooiste deel van de route. Wel staan er tot drie keer toe grote grazers midden op het pad waardoor ik door de omligende bosjes een omweg langs deze runderen moet zoeken. Waarom zij in dit grote gebied het liefts midden op het wandelpad verblijven is mij een raadsel. Ze hebben zo veel natuur en ruimte buiten deze wandelpaden. Het laatste stuk van de route, vanaf de Millinger Theetuin terug richting de parkeerplaats is het drukker met wandelaars.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Voor parkeerplaats "De Millinger Theetuin" geldt een parkeertarief van euro 3,00 per dag. Er kan alleen contant betaald worden. Iets verderop vind je parkeerplaatsd De Lange Paol. Deze parkeerplaats ligt ook vlak aan deze wandelroute en daar kun je gratis parkeren.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kekerdom_-_Gelderse_Poort_-_Millingerwaard_-_8.4_km.gpx”
aantal downloads: 668  –  bestandsgrootte: 18,86 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 587576902ac6a5162409ca7e8d3adef2
SHA1: da0cf8707f4258a071147cb855e332f7a7a8a3e9
SHA256:33440ba6d67727f04636834dc21198300c7a62c553fdc7ae78ba26e2a6ca6afa
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kekerdom_-_Gelderse_Poort_-_Millingerwaard_-_8.4_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *