Kinrooi: Langs de Abeek, door het Urlobroek en het Grootbroek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Kinrooi: Langs de Abeek, door het Urlobroek en het Grootbroek
afstand:16.9 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Limburg en Grensstreek
coördinaten start:51.15977, 5.69894
startpunt:Parking Strampooierbroek - Woutershof nabij Grootbroekstraat 46, 3640 Kinrooi
downloads: 41 ( gpx: 41 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route uit 1999 is nog grotendeels volgens de routebeschrijving te lopen. Eén pad (na ongeveer drie kilometer) was echter niet langer toegankelijk en door de alternatieve route wordt de totale afstand met ongeveer 500 meter ingekort ten opzichte van de originele route. Ook het eerste stuk langs de Abeek kan door de aldaar gewijzigde situatie iets anders lopen dan conform de routebeschrijving.

Het Grenspark Kempen-Broek is een mooi natuurgebied waar je nog relatief rustig kunt wandelen. Rond de Abeek en ter hoogte van de parkeerplaats bij De Luysmolen is het wat drukker maar op grote delen van de route heb je het landschap voor jezelf. De route loopt afwisselend door broekbossen, moerassen en natte weilanden. Een groot deel van de route gaat over onverharde paden. In natte perioden kunnen de paden modderig zijn. Een klein minpuntje van deze route is dat de vele waterplassen (visvijvers) in het gebied tijdens deze route maar zeer af en toe even zichtbaar zijn.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Origineel lopen zowel het eerste deel van de route als het laatste deel van de route over het pad aan de noordzijde van de beek. Na ongeveer anderhalve kilometer dient de beek via een brede metalen balk overgestoken te worden. Omdat ik niet zeker was of deze balk nog aanwezig was heb ik voor de heenweg het pad aan de zuidzijde van de beek genomen. Beide opties zijn mogelijk. Iets verder stroomopwaarts is inmiddels ook een wat meer solide brug geplaatst om de beek eventueel over te steken.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kinrooi_-_Langs_de_Abeek_-_door_het_Urlobroek_en_het_Grootbroek_-_16.9_km.gpx”
aantal downloads: 41  –  bestandsgrootte: 23,43 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 03331ba112dca15292b99e34fa8fef9a
SHA1: 58ff71334a84a080900a2c682931b44ecf35fa26
SHA256:3091ab6bcded9130266c9d6c1d592c7ee726eb8fa6f9d168372dad052e581479
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kinrooi_-_Langs_de_Abeek_-_door_het_Urlobroek_en_het_Grootbroek_-_16.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *