Kolham: Roegwold en Woudbloem

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Kolham: Roegwold en Woudbloem
provincie:Groningen
afstand:12.4 km
gelopen:April 2022
soort wandeling:Rondwandeling
startpunt:parkeerplaats 't Roegwold Westerpolder, Uiterdijk 9615, Kolham
downloads: 566 ( gpx: 564 | kml: 2 )
Deze fraaie wandeling start op de parkeerplaats net boven het dorpje Kolham. Vanaf de parkeerplaats wandel je direct het gebied in. De wandeling loopt door een gevarieerd natuurgebied bestaande uit waterplassen, moerassen, bossen, rietvlaktes en graslanden. Het eerste deel van de tocht loopt dwars door de weilanden. Als de route na de eerste kilometer bijna op de doorgaande Hoofdweg uitkomt twijfelen wij even of we de route links of rechts van de afrastering moeten voortzetten. Later blijkt dat dit niet uitmaakt en dat je hier zelf de keuze in kunt maken. Wij kiezen er voor om rechts van de afrastering verder te wandelen. Na zo'n drie kilometer volgt even een halve kilometer fietspad om daarna weer door het gras verder te gaan. Onderweg heb je steeds mooie inkijkjes op het Schildmeer. Na zo'n vier kilometer bereiken we de Slechter Aa. Omdat het aantal bruggen in dit gebied erg beperkt is lopen we bijna anderhalve kilometer langs de oever om 15 minuten later op dezelfde plek, maar dan aan de overkant van de Slechter Aa onze weg te vervolgen. Geheel in het noorden wordt het gebied wat bosrijker en doet deze wandeling nog even het gebied de Woudbloem aan. Geheel aan het einde van de route volgt nog een leuke afwisseling in de vorm van het Donker bos en het Zwaneveldgat (waterplas).
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kolham_-_Roegwold_en_Woudbloem_-_12.4_km.gpx”
aantal downloads: 564  –  bestandsgrootte: 39,89 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 88a76942980f8002cdd6f544fd003d7e
SHA1: 4fca6534b297995c6486034e8db7cf4f9fdad6a2
SHA256:31db3537e9601a28f36929685fea217e6563fd75b3681e5bb4dc44dd9746bebe
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kolham_-_Roegwold_en_Woudbloem_-_12.4_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *