Kuinre: Burcht- en Kuinderbos

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Kuinre: Burcht- en Kuinderbos
provincie:Overijssel
afstand:10.4 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder
coördinaten start:52.78384, 5.83936
startpunt:Parkeerplaats nabij Hopweg 2B, 8315 RH Luttelgeest
downloads: 18 ( gpx: 18 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Het Kuinderbos is in het voorjaar een prachtig en afwisselend wandelgebied. Vanaf de parkeerplaats loop je direct het bos in. Al vlak aan het begin van de route kom je langs de restanten (er is enkel een reconstructie van een deel van de poort zichtbaar) van de voormalige burcht. Het daarna volgende stuk langs de Kuindervaart is werkelijk schitterend. Steeds door het bos maar met een rijke onderbegroeing wordt een deel van deze vaart gevolgt.

Bij het verlaten van de vaart is het even goed zoeken naar het juiste pad, de eerste meters van het pad uit de wandelgids zijn bijna geheel overgroeid door de lage vegetatie. Na een paar meter zijn de paden echter weer prima begaanbaar.

Het tweede deel door het bos is misschien wat saaier maar het blijft een afwisselend landschap en bij de vele vennen waar de route langs loopt is het een waar kabaal door alle kwakende kikkers.

Het laatste deel van de route loopt nogmaals (maar nu aan de andere zijde) langs de Kuindervaart. De gehele route is nog over de paden conform de route in de wandelgids uit 2000 te volgen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Kuinre_-_Burcht_en_Kuinderbos_-_10.4_km.gpx”
aantal downloads: 18  –  bestandsgrootte: 52,99 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a0abf27a1b19b44e277484ec06f50a99
SHA1: 57c2a4acc12ea0d752dd9207deaaaa3ed5f91721
SHA256:a98681e5ecc227d9069af0f9929ec809464380fb8a887e39ab9a5196673fb986
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Kuinre_-_Burcht_en_Kuinderbos_-_10.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *