Laag Soeren: Schaddevelden en Soerensche Spreng

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Laag Soeren: Schaddevelden en Soerensche Spreng
provincie:Gelderland
afstand:8.0 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zuid Veluwe
coördinaten start:52.08331, 6.07570
startpunt:Parkeerstrook nabij Professor Huetlaan 10, 6957 AR Laag-Soeren
downloads: 101 ( gpx: 101 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling heb ik rond 2001 ook al eens gelopen maar dat was nog zonder GPS. Omdat er geen track van de route is was deze ook nog niet op mijn website opgenomen. De in de wandelgids genoemde groene paaltjes zijn inmiddels niet langer aanwezig. Ik heb de route conform het routekaartje gelopen en probeer daarbij zo de oude route zo goed mogelijk aan te houden. Eén pad was echter niet terug te vinden waardoor de route daar even een klein stukje afwijkt van het origineel.

De eerste en laatste anderhalve kilometer van deze route volgen hetzelfde pad, de aanlooproute vanuit Laag Soeren naar het bos. In mijn beleving was dit een lang en saai stuk maar dat blijkt enorm mee te vallen. Wel rijden de werknemers van wasserij Barth Slijkhuis bij het verlaten van hun werkgever aldaar net wat te snel over de smalle weg en dat komt niet ten goede aan de veiligheid voor wandelaars die van dezelfde weg gebruik maken.

Na het verlaten van het asfalt volgt volgt een aardige wandeling door open bos en een aantal kleine heidevelden. Door de vele oude stuifzandformaties is het terrein ietwat heuvelachtig. Het stuk over de Plaggenweg is kaarsrecht en hier was misschien beter een naastliggend smaller pad gekozen. Er volgt nu nog een aardig stukje langs de spreng en bijbehorende beek om aan het einde weer conform de aanlooproute terug naar Laag Soeren te keren.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...



download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Laag_Soeren_-_Schaddeveldenen_Soerensche_Spreng_-_8.0 km.gpx”
aantal downloads: 101  –  bestandsgrootte: 21,73 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b57ab90e12068b412b5c54b697b79e36
SHA1: 701cfad4e75800452ce2ce574d171b0cd4aeb9ea
SHA256:e3556d3e18408fed9c52652654b09aace8c292b251031b8cc2a3e1d758228bb9
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Laag_Soeren_-_Schaddeveldenen_Soerensche_Spreng_-_8.0 km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *