Langs de Maas: Megen – Oijen – Megen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Langs de Maas: Megen – Oijen – Megen
provincie:Noord-Brabant
afstand:16.9 km
gelopen:Maart 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.82205, 5.56470
startpunt:Parkeerplaats Graaf C. de Brimeuplein 5366 BJ Megen
downloads: 40 ( gpx: 40 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling uit de wandelgids uit 2001 is nog geheel volgens de routebeschrijving van destijds te lopen. Wel zijn de in de wandelgids genoemde orientatiepunten soms in de loop van de tijd aangepast. Zo is een in de gids genoemde klinkerweg inmiddels vervangen door een asfaltweg.

Als wandelaar heb je de keuze om de gehele route te lopen of om enkel tot aan Oijen te lopen en aldaar de bus terug naar Megen te nemen. Ik moet toegeven dat het eerste stuk tot aan Oijen zeker het mooiste stuk is. Je loopt hier over een smal pad langs een rustige dijk die op sommige plekken ook is afgesloten voor auto's en motoren. Vanaf de dijk heb je steeds een mooi overzicht over de Maas en het achterliggende landschap. Pas in de buurt van Oijen wordt het drukker op de dijk.

Net voorbij Oijen wordt de veerpont naar Gelderland genomen en aan die zijde van de Maas volgt de terugweg naar Megen. Op deze dijk loop je op de weg en passeren er met enige regelmaat auto's en motoren. Dat loopt een stuk minder plezierig dan de heenweg. Dit blijft zo totdat in Maasbommel de veerpont terug naar Brabant wordt genomen. Het laatste stuk terug naar Megen loopt gelijk aan de eerste kilometers van de heenroute.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Tijdens deze wandeling wordt de Maas twee maal per veerpont overgestoken. In de winterperiode vaart de pont bij Maasbommel niet op zondagen. Controleer vooraf de actuele vaartijden op de website van Stichting de Maasveren.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Langs_de_Maas_-_Megen_-_Oijen_-_Megen_-_16.9_km.gpx”
aantal downloads: 40  –  bestandsgrootte: 44,93 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e894512e00f9fc459a6f9a2c76592786
SHA1: c699a4035242e5b68485c591b382fe34e7cf709c
SHA256:654ff131707eebe92630ee37e000cbad10ba21250e60fbd8b18fce55fff106f5
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Langs_de_Maas_-_Megen_-_Oijen_-_Megen_-_16.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *