Laufeld: Grafschaft Pfad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Laufeld: Grafschaft Pfad
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:16.2 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:50.07922, 6.86455
startpunt:Marktplatz 3, 54533 Laufeld
downloads: 495 ( gpx: 494 | kml: 1 )
Het Grafschaft-Pfad is een prachtige route door de Eifel. Vanuit het dorpje Laufeld loop je al snel de bossen in en begin je aan een lange afdaling over brede paden. Na zo'n 4 kilometer wordt voor het eerst het riviertje de Lieser overgestoken. Vanaf hier volgt een lang traject (Eifelsteig) over een smal, tegen de bergwand aangeplakt, pad. Aan de ene zijde de rotswand, aan de andere zijde de afgrond. Hier en daar is het pad maar een halve meter breed en biedt een staalkabel aan de bergwand enig houvast. Zo'n 30 meter onder je zie je de Lieser stromen.

Na zo'n 7 kilometer volgt nog een steile afdaling om wederom bij de rivier uit te komen. Hier loopt de route echter vast op de oevers van de Lieser. Enige weken geleden is door de hevige regenval de brug weggeslagen en er is nog geen alternatief aanwezig. Ik loop daarom iets stroomopwaarts naar het plaatsje Manderscheid om aldaar de brug van de doorgaande weg over de Lieser te nemen. Voordeel van deze omleiding is dat de route nu onderlangs de Burgruine Niederburg Manderscheid loopt.

Na het oversteken van de Lieser volg ik een breed bergpad tot ik weer op de oorspronkelijke route kan overstappen. In totaal is de route hierdoor een kleine twee km langer geworden. Vanaf hier is het nog ongeveer vijf km voornamelijk bergopwaarts terug naar het startpunt in Laufeld.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Voor het stuk waar de route de Eifelsteig volgt zijn goede wandelschoenen aan te bevelen. Dit stuk van de route is niet geschikt voor kinderen of huisdieren.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Laufeld_-_Grafschaft_Pfad_-_16.2_km.gpx”
aantal downloads: 494  –  bestandsgrootte: 64,31 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a72e24207338ad6ad730efb6b00744e3
SHA1: 4aaa5a91aafeafa6ab7bb5e226c336c3f417b106
SHA256:047b6f3fefd53e85fbd4df5d4939ea065561cc00a94c95eb48fbc564e8ac5494
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Laufeld_-_Grafschaft_Pfad_-_16.2_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *