Lemele: Achterberg en Lemeleresch

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Lemele: Achterberg en Lemeleresch
provincie:Overijssel
afstand:11.2 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder
coördinaten start:52.45085, 6.41284
startpunt:Parkeerplaats nabij Korteveldsweg 3, 8148 RD Lemele
downloads: 10 ( gpx: 10 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze korte route uit de wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder uit het jaar 2000 is nog geheel volgens de routebeschrijving te lopen. De meeste van de in de routebeschrijving genoemde markeringen zijn nog steeds aanwezig. Wel is een kort stuk aan het einde van de route een ATB-pad geworden. Het is jammer dat de leuke smalle en kronkelende paden meer en meer veranderen in ATB-paden en dat wandelaars daardoor worden verdreven naar de bredere en rechte zandpaden. Wij hebben een deel van het ATB-pad gelopen maar in de track is ook een alternatief opgenomen.

Vanuit de parkeerplaats gaat de route eerst naar de Lemelerberg met zijn hoogte van ongeveer 61 meter. Langs de route liggen op de Lemelerberg 2 uitkijkpunten die een mooi uitzicht geven op de omliggende natuur. Verderop in de route wordt de ongeveer 78 meter hoge Archemerberg aangedaan. Vanaf daar het je mooie vergezichten op het omliggende landschap.

Na een relatief stijle afdaling aan de noordzijde volgt een ietwat saaier stuk door bossen en over heidevelden om vervolgens weer richting de top van de Archemerberg terug te keren. Daarna volgt de afdaling en gaat de route verder naar de rand van het natuurgebied. Vanaf hier loopt de route eigenlijk over een ATB-pad en voor de veiligheid kan misschien beter het alternatieve pad gekozen worden.

Het laatste deel van de route loopt over de Lemeleresch en via een klein stukje langs de rand van het dorp keren we weer terug naar het startpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

In de wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder staan 2 korte routes met hetzelfde startpunt in Lemele, deze route met een lengte van 11.2 km en de route Lemele: natuurreservaat De Lemelerberg met een lengte van 4.7 km. Beide routes zijn, zoals ook aangegeven in de wandelgids, te combineren tot een gezamenlijke route met een lengte van 15.3 km. Wij hebben de combinatieroute gelopen. De op deze pagina als download aangeboden track bevat zowel deze individuele route als de gecombineerde route.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Lemele_-_Archemerberg_en_Lemeleresch_+_natuurreservaat_De_Lemelerberg_-_15.3_km.gpx”
aantal downloads: 10  –  bestandsgrootte: 111,50 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 38b06f1e244113ed18bd56d83b7a02f4
SHA1: 7750546d6f2edec5ce0df4603df6304078e092ce
SHA256:6395f632ba7a83a2b8f3a1c4b0dc6b38f6e0bbc776c7b97c96694098c6e659b5
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Lemele_-_Archemerberg_en_Lemeleresch_+_natuurreservaat_De_Lemelerberg_-_15.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *